Besplatno uz „šifru Vučić“ – mitingaši za Putina nisu plaćali putarinu?

Za organizovan dolazak na miting podrške Vladimiru Putinu - mnoga vozila nisu plaćala putarinu, pišu Južne vesti

56

NIŠ – Mnoga vozila kojima se organizovano sa juga Srbije išlo na miting podrške Vladimiru Putinu u Beogradu – nisu plaćala putarinu, pokazuju dokumenta do kojih su došli novinari Južnih vesti.

Kako se navodi, umesto da plate za korišćenje auto-puta Niš – Beograd pa prođu, iz tih vozila su govorili da su mitingaši ili su službenicima JP Putevi Srbije na rampama rekli dogovorenu “šifru za prolaz” – Vučić.

Vozači su posvedočili da bi se nakon toga rampa podizala, oni bi prošli bez plaćanja, budžet ostao bez hiljadu ili nekoliko hiljada dinara, koliko iznosi putarina na ovoj deonici auto-puta, pišu Južne vesti.

Informacija o neplaćanju putarine potvrđena je novinarima od vozača autobusa i kombi vozila više različitih preduzeća koja su tog dana prevozila stranačke aktiviste.

Jedan od njih je rekao da on do dolaska na naplatnu rampu Bubanj potok nije znao da se neće naplaćivati putarina, jer je mislio da to uopšte i nije moguće.

„Čuo sam od kolega da se prilikom odlaska na neke od ranijih stranačkih skupova nije plaćala putarina tako što bi na naplatnoj rampi rekli šifru ‘Vučić 2018’. Ipak sam poneo novac za plaćanje, međutim kad smo stigli na rampu jedan od vođa puta rekao je zaposlenom da smo ‘mitingaši’, a on nas je propustio bez plaćanja“, posvedočio je taj vozač.

Navodi se i da su ove informacije potvrđene dokumentima do kojih su novinari Južnih vesti došli na osnovu Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja.

Naime, na više računa za korišćenje vozila tog dana nema stavke za plaćanje putarine, a ona se nalazi na drugim slučajevima iznajmljivanja istog vozila, kada su uz račun priložene i priznanice za plaćenu putarinu.

Da li putarina nije naplaćena samo nekim ili svim vozilima angažovanim za potrebe organizacije masovnog mitinga podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, nije moguće dokazati, konstatuju Južne vesti.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...