Direktor policije: Nema zaštićenih, zbog korupcije uhapšeni i „visokopozicionirani“ državni funkcioneri

78

BEOGRAD – Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u prethodnoj godini uhapsili 365 osoba, medju kojima je bilo i „visokopozicioniranih“ pripadnika državnih organa.

„U prethodnoj godini uhapsili smo 365 osoba medju kojima je bilo visokopozicioniranih pripadnika raznih državnih organa, lokalnih samouprava, kao i predstavnika pojedinih preduzeća. Ne postoje zaštićena lica u Srbiji“, rekao je Rebić prilikom potpisivanja „Sporazuma o donaciji“ sa šefom misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oriciom.

„Sporazumom o donaciji“ Odeljenju za borbu protiv korupcije donirano je 45 kompijutera kao i finansiranje obuka, navodi se u saopštenju MUP-a.

Rebić je kazao i da će 14 policijskih službenika dobiti sertifikate za istražitelje pranja novca i finansijskih prevara.

Oricio je rekao da će ta donacija obezbediti da Odeljenje za borbu protiv korupcije bude i tehnički opremljeno za ispunjavanje zadataka u Srbiji.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i ambasador Italije Karlo Lo Kašo i zamenica ambasadora Norveške Jan Knuturd, navodi se u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...