Drugi put odoženo iznošenje završne reči za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Juče je suđenje odloženo za danas na zahtev advokata Branke Milić

30

PODGORICA – U podgoričkom Višem sudu ponovo je danas odloženo iznošenje završne reče u postupku protiv optuženih za pokušaj terorizma na izborni dan 2016. godine, a na zahtev advokata Boža Milonjića, novog brionaca optužene Branke Milić, kojoj se sudi u odsustvu.

Milonjić je, kako je preneo portal RTCG, odlaganje zatražio jer mu je, kako je rekao, potrebno vreme da se upozna sa sudskim spisima i pripremi završne reči.

„Tražim da se pretres odloži iz razloga – Branka Milić je lice kojoj se sudi u odsustvu i sada je faza završnih reči. Potrebno mi je određeno vreme da izvršim uvid u sudske spise i da pripremim završne reči“, rekao je Milonjić.

Sinđelić, koji je pod kontrolom BIA, potvrdio svoje svedočenje pred Višim sudom u Podgorici (VIDEO)

On je saopštio da mu nije namera da prolongira sudski proces koji ionako već dugo traje.

„Svestan sam da su pojedini u pritvori i da trpe štetu u tom pravcuako se odloži glavni pretres. Ali zaista ja danas nisam spreman da aktivno učestvujem i pratim glavni pretres, jer želim da zaštitim sebe i kodeks advokatske etike da nepripremljeni ne možemo zastupati nikoga, a i naravno Branku Milić kojoj se sudi u odsustvu“, istakao je on.

Na početku suđenja, sudija Suzana Mugoša konstatovala je da suđenju nisu pristupili advokati odbrane Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević, Nikola Bulatović i Dušan Radosavljević.

Jučerašnje ročište na kojem je trebalo da počnu izlaganja završnih reči u procesu za pokušaja terorizma na dan izbora u Crnoj Gori, odloženo je za danas, pošto su advokati odbrane napustili sudnicu, nezadovoljni odlukom predsedavajuće sutkinje Suzane Mugoše da u dokaze ne uvrsti dva nova snimka koja se odnose na krunskog svedoka saradnika Sašu Sindjelića.

Sutkinja je advokate odbrane zbog toga kaznila sa po hiljadu evra i zakazala nastavak suđenja za sutra.

Podsećamo, Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je sudu snimak u kojem Saša Sinđelić potvrđuje ono što je govorio pred podgoričkim Višim sudom.

Odložene završne reči na suđenju optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Prethodno je Sinđelić javno u emisiji beogradske tv Hepi, voditelja Marića, izjavio da je bio prinuđen da na suđenju iznosi lažna svedočenja. Advokati odbrane takođe su dostavili video zapise na kojima se vidi da Sinđelić nepoznatim sgovornicima na nepoznatim mestima priča istu priču da je bio prinuđen da lažno svedoči.

Sud je ponovio stav da se u ovoj fazi postupka ne mogu predlagati novi dokazi, već da će predložene snimke cijeniti nakon završnih reči.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...