Opozicija glasala za predlog SNS da psihijatar pregleda odbornike, pa napustila sednicu

Odbornici opozicione Narodne stranke u Trsteniku glasali za predlog odborničke grupe SNS da pre svake sednice psihijatar pregleda odbornike

317

TRSTENIK – Odbornička grupa Narodne stranke u Skupštini opštine Trstenik napustila je današnju sednicu lokalnog parlamenta posle, kako se navodi, „skandalozne izjave predsednika skupštine da nijedan predlog opozicije za dopunu dnevnog reda neće biti usvojen, jer je to dogovor koji ima vladajuća koalicija“.

Komentarišući dešavanja u Skupštini Trstenika, prvi potpredsednik Narodne stranke i šef odbornika te partije u lokalnom parlamentu Miroslav Aleksić ocenio je da SNS od institucija na republičkom i lokalnom nivou „pravi cirkus“.

„Danas smo imali priliku da prisustvujemo skandaloznoj izjavi predsednika lokalne skupštine da nijedan predlog za dopunu dnevnog reda opozicije neće biti usvojen, jer je to ‘dogovor koji ima vladajuća koalicija’. To je dokaz da je demokratija ukinuta i pokazatelj na koji način vladajuća većina posmatra lokalni parlament“, rekao je Aleksić, a prenela Narodna stranka.

Prethodno su odbornici Narodne stranke, jedine opozicione stranke u Skupštini Trstenika, glasali za predlog članova odborničke grupe SNS da psihijatar pregleda odbornike pre svake sednice lokalnog parlamenta.

„Način donošenja odluke o uvođenju psihijatrijskog pregleda je skandalozan, ali to ne mora nužno biti loše. U lokalnom parlamentu su ostali odbornici vladajuće koalicije i možda je zaista i potrebno da neko proceni koliko su oni u stanju da obavljaju svoj posao. Zato smo pre izlaska iz parlamenta glasali za taj predlog“, rekao je Aleksić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...