Sa protesta u Novom Sadu zatražene ostavke čelnih ljudi: Ili oni – ili mi (FOTO)

383

NOVI SAD – Više hiljada ljudi okupilo se večeras na devetom protestu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu sa kojeg su zatražili ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

Student Aleksa Šorak pozvao je gradane da se 13. aprila okupe u Beogradu na velikim demonstracijama na kojima će vlastima biti upućeni zahtevi za ostavke čelnih ljudi.

„Vlast nije ispunila nijedan od zahteva i mi više nemamo o čemu da razgovaramo. Ili oni ili mi“, rekao je Šorak.

On je rekao da ukoliko trenutna vlast ne ode, u Srbiji neće niko ostati da živi s obzirom da gradjani beže iz zemlje.

„Prenošenje posmrtnih ostataka Davida Dragićevića u Austriju je dokaz da sa ovih prostora šalju čak i mrtve“, naveo je Šorak.

Rediteljka Jelena Bogavac poručila je gradjanima da zamisle sretniju državu u kojoj neće morati da se plaše i prećutkuju i u kojoj će postojati pravda.

Zamislite sutra se probudite i ne mislite na politiku. Baš vas briga ko je na vlasti. Zamislite krenete do opštine i baš vas briga čija je smena na šalteru. Boli vas uvo ko im je direktor ili ko je njemu direktor a ko je vama direktor i ko im je bio direktor u penziji. A čiji ste vi. Zamislite da niste ničiji. Završiš fakultet i dobiješ posao samo zato što si najbolji. Zamisli sutra se probudiš i ne pobegneš u inostranstvo. Sutra se probudiš i pocepaš partijsku knjižicu. Zamislite imate za taksi. Zamislite kupite stan. Zamislite odete kod lekara i ne morate da platite. Ne morate da date mito ni za šta. Tužite komšiju što vam je na kuću nazidao dve i prodao i dobijete spor. Zamislite poseku vam drvo i budu kažnjeni“, dodala je Bogavac.

Glumac Milorad Kapor kazao je da zahteva da se otvore arhive Bezbednosno-informativne agencije.

Gradjani su na protestu nosili srpske zastave i transparente, medju kojima je poruka studenata „Položićemo i ovaj ispit“.

Nakon govora gradjani su krenuli u protestnu šetnju.

Izvor Beta, Radio 021
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...