Snimak horora sa Novog Zelanda: Jurio preživele po džamiji a onda pucao (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Rojters prenosi svedočenje očevica koji kaže da je napadač bio beo, plav i da je nosio šlem i neprobojni prsluk

1.083

Na internetu se pojavio novi užasni snimak australijskog teroriste Brantona Taranta koji je jedan od napadača na džamije u novozelandskom gradu Krajstčerču u kojima je nastradalo najmanje 49 osoba.

https://www.facebook.com/Kashmirimage1/videos/244568429678794/

Snimak terorističkog napada na džamiju u Novom Zelandu

Gepostet von znamo.ba am Freitag, 15. März 2019

On je uživo prenosio kako ulazi u džamiju i puca po vernicima. Više puta je punio oružje i ispalio stortine metaka u ljude. Kada je ostao bez municije, vratio se do automobila u kojem je imao najmanje šest pušaka, uzeo još oružja i municije i vratio se u džamiju da traži preživele.

Na kraju je pucao i na tela koja su ležala na gomili.

Američki mediji: Na oružju ubice na Novom Zelandu pišu ova srpska imena i to na ćirilici (FOTO+VIDEO)

Krajstčerču na Novom Zelandu opisali su medijima prve utiske nakon pucnjave tokom molitve petkom ne krijući šok i potresenost.

Nur Hamza (54) iz Malezije rekao je da je sa mnogim drugim ljudima istrčao iz džamije kad je počela pucnjava, prenosi „Nju Zeland herald“.

Sakrili su se iza obližnjeg automobila. Zatim je u džamiju upala naoružana policija, a Hamza kaže da je video mrtva tela na ulazu u džamiju. Kad je pogledao kroz prozor džamije, video je „gomilu tela“.

Rojters prenosi svedočenje drugog očevica koji kaže da je napadač bio beo, plav i da je nosio šlem i neprobojni prsluk.

„Imao je veliku pušku… ušao je i počeo da puca na sve u džamiji, svuda“, rekao je Ahmad Al-Mahmud, koji je s nekolicinom vernika iskočio kroz staklena vrata.

Radio Nju Zeland prenosi reči trećeg očevica koji kaže da je čuo pucnje i video najmanje četiri osobe kako leže na podu, kao i da je „krv bila svuda“.

Mahmud Nazer rekao je za jednu televiziju da se od napadača sakrio ispod klupe. „Molio sam Boga da zaustavi tog čoveka“, rekao je Nazer za TVNZ.

„Pucnjava se nastavljala i nastavljala. Jedna osoba pored nas je pogođena u ruku“, dodao je.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...