Vojni analitičar Radić: To što je napadač navodno slušao i srpsku muziku nije i neće biti povod za napad u Srbiji

89

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da to što je napadač na Novom Zelandu navodno slušao i srpsku muziku nije i neće biti povod za eventualnu odmazdu i sličan takav napad u Srbiji, tim pre što teroristima i nije potrebno opravdanje za napad.

Američki mediji: Na oružju ubice na Novom Zelandu pišu ova srpska imena i to na ćirilici (FOTO+VIDEO)

„Oni se pokreću sa jasno definisanim ciljevima i zato cenim da muzički ukus terorista nije i neće biti povod za odmazdu. Vest o muzičkoj podlošci snimka zločina je samo kuriozum. Nas na Balkanu treba da brinu ljudi sa naših prostora, ili iz emigracije, koji su se umrežili u terorističke organizacije sa Bliskog istoka“, rekao je Radić agenciji Beta.

Snimak horora sa Novog Zelanda: Jurio preživele po džamiji a onda pucao (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Komentarišući napad na džamije na Novom Zelandu, u kojima je ubijeno više desetina ljudi, i navodne simpatije napadača za junake iz srpske istorije, Radić je rekao da je građanski rat na prostoru bivše Jugoslavije bio inspiracija ultradesničarima širom sveta.

„Oni su prošli pun krug od podrške separatistima u prvoj polovini devedesetih godina, pa sve do identifikacije sa Srbima u vremenu snažnog pritiska terorizma koji se poziva na islam“, rekao je Radić.

Ubica prenosio masakr na fejsbuku i poručio: Osveta za napade u Evropi! (VIDEO)

Radić je dodao da fenomen ultradesnice u visokorazvijenim zemljama pokazuje da postoji kritičan broj, možda mali, ali dovoljan, ostrašćenih ekstremista koji su izuzetno dobro pripremljeni za akciju, jer poseduju novac i znanje.

„Primer Norvežanina Andersa Brejvika je karakterističan u tom smislu. I ovaj teroristički napad na Novom Zelandu je vrlo sličan, i po motivima i po pripremi“, rekao je Radić.

Konzul Berber: Među žrtvama nema građana Srbije

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...