Vojni analitičar Radić: To što je napadač navodno slušao i srpsku muziku nije i neće biti povod za napad u Srbiji

78

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da to što je napadač na Novom Zelandu navodno slušao i srpsku muziku nije i neće biti povod za eventualnu odmazdu i sličan takav napad u Srbiji, tim pre što teroristima i nije potrebno opravdanje za napad.

Američki mediji: Na oružju ubice na Novom Zelandu pišu ova srpska imena i to na ćirilici (FOTO+VIDEO)

„Oni se pokreću sa jasno definisanim ciljevima i zato cenim da muzički ukus terorista nije i neće biti povod za odmazdu. Vest o muzičkoj podlošci snimka zločina je samo kuriozum. Nas na Balkanu treba da brinu ljudi sa naših prostora, ili iz emigracije, koji su se umrežili u terorističke organizacije sa Bliskog istoka“, rekao je Radić agenciji Beta.

Snimak horora sa Novog Zelanda: Jurio preživele po džamiji a onda pucao (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Komentarišući napad na džamije na Novom Zelandu, u kojima je ubijeno više desetina ljudi, i navodne simpatije napadača za junake iz srpske istorije, Radić je rekao da je građanski rat na prostoru bivše Jugoslavije bio inspiracija ultradesničarima širom sveta.

- Advertisement -

„Oni su prošli pun krug od podrške separatistima u prvoj polovini devedesetih godina, pa sve do identifikacije sa Srbima u vremenu snažnog pritiska terorizma koji se poziva na islam“, rekao je Radić.

Ubica prenosio masakr na fejsbuku i poručio: Osveta za napade u Evropi! (VIDEO)

Radić je dodao da fenomen ultradesnice u visokorazvijenim zemljama pokazuje da postoji kritičan broj, možda mali, ali dovoljan, ostrašćenih ekstremista koji su izuzetno dobro pripremljeni za akciju, jer poseduju novac i znanje.

„Primer Norvežanina Andersa Brejvika je karakterističan u tom smislu. I ovaj teroristički napad na Novom Zelandu je vrlo sličan, i po motivima i po pripremi“, rekao je Radić.

Konzul Berber: Među žrtvama nema građana Srbije

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...