Vulin: Istina o ubistvu Ivanovića biće poznata, ali…

"Nisu uspeli da slome Vučića", poručuje ministar odbrane Srbije

320

BEOGRAD – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je večeras da Priština ne želi da se razreši ubistvo Olivera Ivanovića, i da oni Ivanovićevu smrt koriste kao povod za napade na Srbe i na predsednika Aleksandra Vučića.

„Takozvani ministar pravde u Vladi u Prištini nije osetio potrebu da objasni zašto na Kosovu i Metohiji ima toliko ubijenih, opljačkanih i proteranih Srba, a tako malo osuđenih za zločine nad njima“, izjavio je Vulin reagujući na izjavu Abelarda Tahirija da je predsednik Srbije odgovoran za davanje naloga za ubistvo Olivera Ivanovića.

Na Kosovu i Metohiji je od 1999. ubijeno preko 1.000 Srba i za njihove smrti gotovo niko nije odgovarao, ukazao je Vulin.

On je istakao da i za bezbrojne napade na Srbe, za pljačke i ranjavanja, gotovo niko nije odgovarao, ka ni za proteranih 250.000 Srba, za spaljene crkve 17. marta 2004. gotovo niko nije odgovarao.

„Kao što Šiptarima nije stalo da otkriju i osude ubice žetelaca u Starom Grackom ili ubice dece u Goraždevcu na reci Bistrici, tako im nije stalo ni da se otkrije ubica Ivanovića“, ocenio je Vulin.

„Nisu uspeli da slome Vučića niti da mu pripišu odgovornost za svoje poteze kojim su ubili dijalog pa pokušavaju da mu prebace odgovornost za zločine o kojima znaju mnogo više nego što smeju da priznaju. Istina o ubistvu Ivanovića biće poznata ali to Prištinu neće moći da obraduje. Koga Šiptari mrze i napadaju kao Vučića, taj može biti siguran da se uspešno i istrajno bori za Srbe“, poručio je Vulin.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...