Predsednik: Tražim od vas naprednjaka i od socijalista…

Aleksandar Vučić uputio poruku stranačkim funkcionerima

1.965

KLADOVO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nova višemilionska ulaganja u Kladovo, u putnu infrastrukturu, kao i kroz Dunavsku strategiju, kako bi se obezbedilo više turističkih potencijala i Kladovo stavilo na turističku mapu.

Vučić je rekao da će biti uloženo desetine miliona evra u istočnu Srbiju.

„Mnogo smo uložili u jug, došao je red na istok Srbije. Da ulažemo i u Braničevski, Borski, Timočki okrug… da zaposlimo ljude, da Srbija može svojoj deci da obezbedi budućnost“, rekao je Vučić.

Beograd, 16. marta 2019.- Veliki broj građana docekalo je predsednika Srbije Aleksandra Vucica (S) koji je danas posetio Kladovo prilikom posete Borskom okrugu u okviru kampanje Buducnost Srbije. PREDSEDNISTVO SRBIJE
Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

On je građanima poručio da će u narednom periodu biti urađeno sve što do sada nije učinjeno zbog nedostatka novca i da će država na sebe preuzeti obavezu da oko milion evra uloži u toplanu.

Najavio je i da će biti obezbeđen vodovodni sistem u naseljima u Kladovu koja sa tim imaju problema, kao i da će više od tri miliona evra biti uloženo u Opštu bolnicu.

Predsednik je naveo i da će biti urađen put Kladovo – Brza Palanka, dug oko 23 kilometara, u koji će biti uloženo 1,37 milijardi dinara i da će taj put biti „kao pista“, kao i da će konačno biti završen most ka Milutinovcu.

Biće proširen i sportski centar Jezero, a sredstva će biti uložena i u uređenje Tvrđave i letnje pozornice.

„Želimo da poboljšamo turističku ponudu Kladova i da povećamo broj noćenja sa 74.000 noćenja na 200.000. To je i način da povećamo zaposlenost i da pokažemo ostatku Srbije šta sve ima Kladovo“, rekao je predsednik, koji je u Kladovu obišao obnovljenu Osnovnu školu „Vuk Karadžić“.

Vučić je napomenuo da će se raditi i kroz Dunavsku strategiju, kako bi se dodatno unapredio turizam.

„Videćete ponovo brodove, male, srednje i velike, koji dolaze od Beograda i Novog Sada ka Kladovu“, rekao je on.

U tom smislu, posebno je istakao da će država domaćinstvima koja žele da ulažu u projekte etno sela, pomoći tako što će im dati polovinu sredstava.

„Taj novac dajemo za džabe, ne u kreditima. Kada hoćete da uložite novac, 50 odsto daće država. Nigde takve subvencije i podsticaji ne postoje na takav način. Želimo da pomognemo da stavite svoje mesto na turističku mapu“, poručio je Vučić i dodao da je jedino što država traži da ta mesta zaista i rade.

On je rekao da su do 2014. godine sve fabrike bile razorene, a da je u međuvremenu obnovljena snaga srpskih finansija, te da sada imamo novca za sve što je potrebno da se uradi.

„Plan je da ovde uložimo mnogo više, da deo ljudi vratimo ili makar da smanjimo trend odlazaka. Moraju gradovi i sela da nam opstanu, jer bez toga ne vredi sve što smo uradili“, podvukao je predsednik Srbije.

Napomenuo je da je Kladovu potreban jedan značajan investitor, koji će otvoriti fabriku i zaposliti ljude.

Ponovio je da Srbija mora da ima više dece, kako bi opstala.

„Mogu da me ne razumeju, da me kritikuju iz nevladinih organizacija da vređam žene. Ne znam čime vređam žene, ako kažem da bez dece nemamo budućnost. Neće imati ko ognjišta da nam čuva. Za koga sve ovo pravimo i šta će nam nova škola? To će deci našoj da ostane“, poručio je on.

Beograd, 16. marta 2019.- Veliki broj gradjana docekalo je predsednika Srbije Aleksandra Vucica (S) koji je danas posetio Kladovo prilikom posete Borskom okrugu u okviru kampanje Buducnost Srbije. PREDSEDNISTVO SRBIJE
Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Vučić je imao i poruku za lokalne stranačke funkcionere, da razmišljaju o svom mestu, a ne o uskostranačkim interesima, jer su i Kladovo i Srbija važniji od toga.

„Tražim od vas naprednjaka i od socijalista – pamet u glavu, počnite da se dogovarate, da vas ja ne bih zvao u Beograd da se dogovarate“, poručio je Vučić.

On je zahvalio građanima na podršci koju mu pružaju.

„Hvala vam na tome, a naš je posao da radimo i moći ćete da vidite koliko“, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...