Rekordna zaplena marihuane kod Gradine

172

BEOGRAD – Na izlazu graničnog prelaza Gradina,prema Bugarskoj, sinoć je sprečen pokušaj krijumčarenja rekordne količine marihuane, teške oko 1,1 tone, saopštila je Uprava carina Srbije. Procenjuje se da je tržišna vrednost droge oko osam miliona evra.

Kako je Tanjugu rečeno, pomenuta količina droge najveća je koja je ikada do sada zaplenjena u jednom mahu na graničnim prelazima Srbije.

Akcija je uspešno okončana zahvaljujući saradnji MUP, Uprave carina i BIA.

Droga je otkivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odseka Niš, u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina, na parkingu motela „King“, počeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

„Taktika krijumčara je bila da sačekaju na parkingu uplašeni od pojačane kontrole koja se sprovodi zbog permanentnog uništavanja lokatora“, navodi se u saopštenju i dodaje da im to nije pošlo za rukom, jer su carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza poluprikolice.

Tom prilikom carinici su uočili da su one pregrađene i da se u duploj pregradi sa prednje strane pomenutih prikolica nalaze torbe pune marihuane.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samolepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

U drugom kamionu, takođe novosadskih registarskh oznaka, pronađeno je oko 300 kilograma marihuane, saopštila je Uprava carina.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...