Posle sinoćnjeg incidenta oglasio se i Upravni Odbor RTS

Svaki pokušaj nasilnog uticaja na uredjivačku politiku ruši temelje na kojima počiva ideja o javnom medijskom servisu

74

BEOGRAD – Upravni odbor (UO) Radio televizije Srbije (RTS) saopštio je danas da RTS kao javni medijski servis ne sme da postane poligon za nasilne političke obračune političkih aktera.

„Svaki pokušaj nasilnog uticaja na uredjivačku politiku ruši temelje na kojima počiva ideja o javnom medijskom servisu kao jednom od stubova demokratskog društva“, navodi se u saopštenju.

Ljiljana Smajlović o upadu demonstranata u zgradu RTS

Kako se navodi, UO RTS ima zakonsku obavezu da štiti uredjivačku nezavisnost urednika i slobodu novinara i iz tog razloga beskompromisno osudje sinoćni nasilni upad u zgradu RTS i pokušaj da se nasilno utiče na uredjivanje programa.

Đilas: Dragan Bujošević će morati krivično da odgovara

UO RTS je pozvao Evropsku asocijaciju javnih medijskih servisa i sve ostale medjunarodne i domaće institucije kao i demokratski orijentisane pojedince da daju podršku RTS za pravo na slobodu uredjivanja bez pritisaka fizičkim nasiljem.

Predsednik UO RTS-a Vladimir Vuletić rekao je, gostujući u Dnevniku, da „država mora da učini sve da ne dozvoli da ustanova kao što je javni medijski servis bude izložena onakvoj vrsti napada kao što je bio sinoć“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...