Pokret socijalista: Upad u RTS i opsada zgrade Predsedništva jasni činovi pokušaja državnog udar

270

BEOGRAD – Gradska organizacija Pokreta socijalista Beograda smatra da su upad u zgradu RTS-a i opsada zgrade Predsedništva Republike Srbije jasni činovi pokušaja državnog udara i preuzimanja vlasti na nasilan način.

Predsednik beogradskog Pokreta socijalista prof. dr. Nebojša Petrović, ističe da Obradović, Đilas i Jeremić umeju samo da mrze i da su, zarad vlasti, spremni da gurnu Srbiju u ozbiljne sukobe.

„Deo opozicije, na čije čelo je stao fašista Boško Obradović, a iza koga, sa pođednakom odgovornošću nastupaju Đilas, Jeremić i Lutovac, pokazali su građanima Srbije da jedino što znaju to je stvaranje haosa i prosipanje mržnje po svima koji ne misle kao oni. Pošto im je jasno da na vlast ne mogu da dođu na zakonit način, na izborima, oni su spremni da idu do kraja u svojoj nameri da Srbiju gurnu u građanske sukobe“, kazao je Petrović.

On je dodao da „mrzitelji Srbije sanjaju svoj nedosanjani petooktobarski san, rušenje i krv na ulicama Beograda“.

„Gradska organizacija Pokreta socijalista daje apsolutnu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije da istraju u svojoj odluci da Srbija mora biti zemlja u kojoj vladaju pravo, pravda i državne institucije, a ne nasilje i ulica“, zaključuje Petrović.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...