Policijski sindikat Srbije: Gde je bio pre Stefanović da štiti prava i interese policije?

102

BEOGRAD – Policijski sindikat Srbije (PSS) osudio je danas napad na policijske službenike tokom protesta u Beogradu i pozvao gradjane da ne provociraju i napadaju policajce, jer kako su naveli, „ko god to radi – radi protiv naroda i države“ i „nije ništa drugo do provokator kome je u cilju da izazove incident i stradanje“.

PSS je pozvao policijske službenike da postupaju strogo u skladu sa zakonom i ocenio da nikako policija ne sme biti žrtva politike.

„Vrlo je providno što se ministar (unutrašnjih poslova Nebojša) Stefanović sad setio policije, u ovom trenutku, uostalom kao i njegovi sindikati i parapolicijska udruženja. Ta pojačana brižnost zavisi očigledno od momenta, odnosno situacije do situacije“, naveo je predsednik PSS Veljko Mijailović u pisanoj izjavi.

On je upitao Stefanovića gde je bio kada napadnu žandarmeriju na obezbedjenju „Parade ponosa“, kada je policija napadnuta na derbiju Zvezda – Partizan, kada su pre nekoliko dana osobe sa poternice napale policajce, kada su maskirane osobe demolirale hotel „Šumadija“, itd.

„Gde si tad bio ministre da štitiš prava i interese policije? Sad kad se desio narod policajci odjednom postaju fokus tvog interesovanja. Isti oni policajci koje ste potpuno desetkovali. Ako je i od vas previše je“, naveo je Mijailović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...