Rebić: Tokom protesta privedeno 18 osoba, od čega osam za krivična dela (VIDEO)

382

Tokom protesta u subotu i nedelju, u Beogradu je privedeno je 18 lica – devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog krivičnih dela, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

„Od devet lica procesuiranih pred nadležnim sudom sedam njih je zbog slučaja vođenog po hitnoj proceduri i šest njih je osuđeno zatvorom do 30 dana, jedan novčano, dok se protiv dva lica vodi prekršajni postupak“, rekao je Rebić za RTS.

Vesić: Nije normalno da svi građani Beograda plaćaju popravku onoga što unište Obradović, Ðilas ili Anasonović

On je objasnio da se radi o licima koja su se na „drzak i bezobziran“ način ponašali prema zaposlenima u RTS-u i prema policijskim službenicima, a da je policija postupala zakonito i krajnje uzdržano.

„Fizička snaga je primenjena isključivo prema najagresivnijim počiniocima, koji su najviše ugrožavali bezbednost. U svim ostalim slučajevima išli smo sa upozorenjima. Krajnje uzdržano smo reagovali“, rekao je Rebić i dodao da će unutrašnja kontrola ispitati da li je eventualno došlo do prekoračenja.

Rebić je rekao da je šest policajaca povređeno i dodao da će nakon ovih događaja promeniti taktika policije.

„Sada ćemo morati da angažujemo, ukoliko se na ovakav način nastave protesti, više policijskih službenika i da budemo na usluzi građanima“, rekao e Rebić i dodao da će policija postupati isto ukoliko bude protesta danas u 15 sati.

„Nećemo dozvoliti nasilje i svi koji budu učinili prekršaj ili krivično delo biće procesuirani. Pozivam građane da se uzdrže i obavljaju proteste u skladu sa zakonom“, rekao je direktor policije.

Završeno okupljanje demonstranata, opozicija iznela zahteve i rok (FOTO, VIDEO)

Povodom zahteva Boška Obradovića da privedena lica budu puštebna, Rebić je rekao da je Srbija pravna država i da se policija ne meša u odluke drugih nadležnih organa i ne može da utiče na odluku da se uhapšeni demonstranti oslobode.

On je rekao da, ako je nadležni sud doneo odluku o zadržavanju uhapšenih do 30 dana, policija to ne može da menja.

On je naveo da nije tačna informacija da je policija uhapsila decu, budući da najveći broj uhapšenih ima 20, a neki i 40 godina.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...