Međunarodni salon automobila na Beogradskom sajmu od 22. marta

Istovremeno sa 54. Salonom automobila na Beogradskom sajmu će biti održan i 13. Međunarodni sajam motocikala

122

BEOGRAD – Međunarodni salon automobila pod sloganom „U retrovizoru“ biće održan od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu, a na njemu će učestvovati više od 400 izlagača iz 30 zemalja, najavili su danas organizatori, a na njemu će učestvovati više od 400 izlagača iz 30 zemalja, najavili su danas organizatori.

Istovremeno sa 54. Salonom automobila na Beogradskom sajmu će biti održan i 13. Međunarodni sajam motocikala.

„Biće 48 premijera i 32 noviteta koji će se tom prilikom prvi put predstaviti na Beogradskom sajmu. Ukupno će biti prisutno 35 automobilskih brendova i 11 brendova proizvodjača lakih privrednih vozila“, kazao je na konferenciji za novinare koordinator te manifestacije Zoran Lupšić.

On je ocenio da ove godine postoji veliko interesovanje uvoznika i distributera električnih motocikala i bicikala, a primetno je, po njegovim rečima, i interesovanje za garažnu servisnu opremu.

„Najnovija dostignuća auto-moto industrije biće predstavljena u sedam hala Beogradskog sajma, a očekujemo više od 145.000 posetilaca“, rekao je Lupšić.

Po njegovim rečima, Međunarodni salon automobila upotpuniće i prateća automobilska industrija, odnosno ponuda rezervnih delova, derivata, naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike.

„Premijum brendove će ove godine svojom ponudom predvoditi Rols Rojs, Mercedes, Ferari, BMW, Audi, Porše, Jaguar i drugi“, naveo je Lupšić.

Aleksandar Vićentić iz Udruženja proizvodjača drumskih vozila Srbije ocenio je da automobilska industrija u Srbiji ima bogatu i dugu tradiciju.

„Međunarodni salon automobila je jedan od 15 najznačajnijih automobilskih događaja u svetu, a ta manifestacija istovremeno otvara i sezonu vozila u ovom delu Evrope“, rekao je Vićentić.

On je dodao da je Salon automobila u Beogradu reprezentativna regionalna smotra automobilske industrije.

Predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović naveo je da ta organizacija predstavlja sve svetske proizvodjače vozila koji posluju u Srbiji.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...