Evo kako je Vulin izgledao na polaganju zakletve (FOTO+VIDEO)

1.036

BEOGRAD – Nakon što je objavljeno da je ministar odbrane Aleksandar Vulin položio vojničku zakletvu, objavljen je i video snimak polaganja zakletve u kasarni Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu.

Da podsetimo, Vulin se početkom marta odazvao pozivu koji je upućen vojno stasalim građanima Srbije koji dosad nisu bili obučavani kao vojnici.

Kolubarske: Vulin položio vojničku zakletvu

Ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje u kome navodi da je među 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, i ministar vojni, piše „Blic“.

Čestitajući polaganje vojničke zakletve, komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović istakao je da je odbrana otadžbine oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost, pravo i čast i da je suština zakletve uvek imala i imaće uzvišenu i pleminitu vrednost.

Milica Jovanović i Branko Jeremić, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, u budućnosti vide sebe kao profesionalne pripadnike Vojske Srbije. Jovanovićeva, inače iz Beograda, kaže da se odlično snašla, ali da joj je najteže palo odvajanje od porodice.

Jeremić, koji je iz Kragujevca, služenje vojnog roka ocenjuje kao pozitivno iskustvo, a posebno ističe disciplinu, jedinstvo u radu i drugarstvo.

Foto: Youtube/Printscreen/Večernje Novosti

Današnjoj vojnoj svečanosti prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, episkop valjevski Milutin, kao i i predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni prijatelji i rodbina vojnika.

Vojni sindikat traži hitnu smenu Vulina zbog vojne obuke

Izvor Blic, Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...