Ministarstvo saobraćaja o ponudi „CarGo“: Otvoren poziv građanima na korišćenje nelegalnog prevoza

121

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da ponuda firme „Кar go“ roditeljima sa decom za besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta, predstavlja otvoren poziv građanima na korišćenje nelegalnog prevoza, pod plaštom edukacije o bezbednosti u saobraćaju.

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv ministarke Mihajlović

„Bezbednost u saobraćaju počinje poštovanjem zakona, a firma ‘Кar go’ nije svoje poslovanje uskladila sa važećim Zakonom o drumskom saobraćaju“, navedeno je u saopštenju ministarstva uz ocenu da je „apsurdno da oni koji rade protivzakonito budu primer bilo kome“.

Iz ministarstva su naveli da nelegalni prevoz putnika ostaje nelegalan, bez obzira na odnos nelegalnih prevoznika prema drugim propisima u oblasti saobraćaja.

Udruženje „Kar go“ najavilo je da će danas umesto najavljenog protesta svim roditeljima sa decom obezbediti besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta.

Iz tog udruženja su naveli i da će nastaviti da podsećaju ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović da građani sami treba da odluče koju uslugu prevoza će koristiti, a ne ona koja štiti interese „taksi kartela“.

Ministarstvo saobraćaja: CarGo krivičnom prijavom skreće pažnju, a dobro znaju da posluju na nelegalan način

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...