Prodaja Industrije mesa i konzervi „29. novembar“, evo koja će biti početna cena

119

BEOGRAD – Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je danas prodaju Industrije mesa i konzervi „29. novembar“ iz Subotice u stečaju po početnoj ceni od 59,1 milion dinara.

Na javnom nadmetanju, drugom po redu, koje je zakazano za 15. maj u Novom Sadu, biće ponuđeni objekti na više lokacija, zemljište, mašine, postrojenja i oprema.

U paketu za prodaju su uračunati i dugoročni finansijski plasmani, odnosno potraživanja od radnika po osnovu otkupa stanova, kao i akcije preduzeća „Poljoprivredna stručna služba“ iz Subotice.

Pravo na učešće na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica.

Prodaja Industrije mesa i konzervi „29. novembar“ na tenderu je oglašavana tri puta, a poslednji tender, u aprilu 2008. godine, proglašen je uspešnim. Kupac tada nije obezbedio bankarsku garanciju pa je ugovor raskinut u junu iste godine.

U maju 2009. godine fabrika je otišla u stečaj, a prva prodaja iz stečaja oglašena je u novembru 2010. godine, koja je kao i dve sledeće bila neuspešna.

Posle toga se prešlo na prodaju imovine, a kako nije prihvaćena ponuda za prodaju najvažnije celine preduzeća oglašavane su prodaje po delovima.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...