Studenti FPN: Vlast i opozicija da se pozabave mladima

Studenti uhapšeni tokom protesta, a potom i pušteni, obratili su se danas novinarima ispred zgrade javnog servis

144

BEOGRAD – Dvojica studenata, koji su bili uhapšeni tokom protesta i upada u RTS, a potom pušteni, obratili su se danas novinarima ispred zgrade javnog servisa, tvrdeći da im je učinjena nepravda, a da ni vlast, ni opozicija ne rade dovoljno za mlade.

Oni su pred RTS došli u društvu nekoliko kolega, i sa savetnicama za medije stranaka iz Saveza za Srbiju.

Jedan od njih, Stefan Simić, sa Fakulteta političkih nauka, koji je inače uhapšen tokom protesta na uglu Kralja Milana i Kneza Miloša, kod skvera London, tvrdi da nije šutnuo policajca, kako su preneli neki mediji, već da je „šutnuo flašu vode u pravcu kordona policije“.

On je, međutim, rekao i da nije imao nikakav problem sa pripadnicima MUP-a, čak ni, kako kaže, “mrki pogled” i dodao da su ga sve vreme, tokom zadržavanja u stanici policije, nudili vodom, da su mu ukazali da može da promeni izjavu ukoliko je mislio da nešto nije bilo dobro napisano.

Učenici Filološke gimnazije protestuju zbog hapšenja njihovog druga Pavla (FOTO)

Zahvalio je i sudiji Goranu Dimitrijeviću, koji je, kaže, bio korektan prema njemu.

Na pitanje koja je zapravo njihova poruka javnosti danas, Simić je rekao da građani imaju pravo da izraze nezadovoljstvo na ulici, ali da to treba raditi na miran način, a da i vlast i opozicija treba da se pozabave mladima.

Stefan Novaković, student Pravnog fakulteta, odbacuje navode da su oni huligani koji su upali u RTS, i tvrdi da taj upad nije bio nasilan.

“Smatram da pokušavaju da uguše glas mladih, da nas zastraše“, rekao je, a na pitanje s kojim pravom su ušli u RTS i konstataciju novinara da snimci sigurnosnih kamera RTS pokazuju da je “ulazak” u javni servis bio drugačiji nego što on tvrdi, ponovio je da njih niko nije sprečio u tome.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...