Američka glumica na meti kritika zbog izjava o Majklu Džeksonu (FOTO)

372

Pevačica i glumica Barbra Strejsend našla se na meti oštrih kritika zbog izjava u kojima relativizuje optužbe za seksualno zlostavljanje dece, iznete na račun Majkla Džeksona u dokumentarcu „Leaving Neverland“, piše „N1“.

Strejsend je u intervju za britanski „Tajms“ rekla da apsolutno veruje u ono što su filmu ispričali Vejd Robson i Džems Sejfčak, koji su optužili kralja popa da ih je seksualno zlostavljao na svom ranču kad su bili dečaci, ali je dodala i: „Možete reći ‘zlostavljani’, ali ta deca, kao što ste ih čuli da kažu, su bila uzbuđena što su tamo. Obojica su oženjeni, obojica imaju decu, tako da ih to nije ubilo.“

„Njegove seksualne potrebe su bile njegove seksualne potrebe, koje su proizvod detinjstva koje je imao ili DNK koji imao. Žao mi je dece. Žao mi je njega“, rekla je Strejsend.

Pevačica smatra i da su roditelji Robsona i Sejfčaka omogućili da im sinovi budu zlostavljani.

„Krivim roditelje koji su dozvolili svojoj deci da spavaju sa njim (Džeksonom). Zašto bi Majklu bila potrebna ta deca obučena kao on“, upitala je ona.

Njene izjave izazvale su lavinu negativnih komentara na društvenim mrežima, a oglasio se i reditelj filma „Leaving Neverland“ Den Rid.

„‘Nije ih ubilo’ @barbrastreisand jesi li stvarno rekla to?! ‘Njegove seksualne potrebe su bile njegove seksualne potrebe’ – da li se pedofilija toleriše u delovima industrije zabave“, upitao je Rid na Tviteru.

Barbra Strejsend se, reagujući na kritike, oglasila pisanom izjavom u kojoj je navela da ne postoje okolnosti u kojima je u redu da bilo ko iskorišćava decu.

„Priče koje su ispričala ova dva mladića su bolne, i prema njima ne gajim ništa drugo osim saosećanja“, istakla je američka umetnica.

Ona se kasnije oglasila na Tviteru gde je napisala kako joj je izuzetno žao zbog mogućeg bola ili nesporazuma koji je prouzrokovala jer nije birala reči pažljivije kada je govorila o Majklu Džeksonu i njegovim žrtvama.

Kako je navela, te reči ne predstavljaju ono što ona zaista oseća.

„Nadam se da Džems i Vejd znaju da ih istinski poštujem i cenim jer su rekli svoju istinu“, napisala je ona.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...