Danas: Pritisci na zaposlene u Nišu, odlazak na Vučićev nastup, ili smanjenje plate (VIDEO)

895

NIŠ – U niškom javnom sektoru vršeni su pritisci na zaposlene da prisustvuju državnom obeležavanju početka godišnjice NATO bombardovanja, piše „Danas“.

Direktor je jutros okupio u dvorištu sve zaposlene i održao govor u kojem nas je pozvao da u nedelju uveče budemo na trgu, objašnjavajući da to „nema veze sa politikom“, već da bi to pre svega trebalo da bude naša ljudska obaveza.

Naravno, tu su bili i „partijski komesari“ SNS-a i drugih vladajućih stranaka iz našeg preduzeća.

Oni su prethodno već naložili svim članovima SNS-a i drugih vladajućih stranaka da u 19,30 časova dođu ispred „Telekoma“ u centru grada,  kaže izvor „Danasa“ iz JKP Medijana, koje se bavi komunalnim uređenjem grada, samo jedan od niza radnika u javnom sektoru u Nišu koji se primoravaju da prisustvuju centralnom obeležavanju početka bombardovanja kojem će prisustvovati i predsednik Vučić.

Prema izvorima „Danasa“, radnicima GU koji ne dođu na obeležavanje zaprećeno je čak dvomesečnim umanjenjem plata.

Sagovornici „Danasa“ kazali su da su rukovodioci u javnom sektoru, kao i čelnici SNS-a u Nišu i okolnim gradovima na jugu Srbije navodno „sa vrha“ dobili nalog da obezbede što veći broj prisutnih, kako bi ovo obeležavanje bilo masovno.

Povodom takvih tvrdnji juče nije bilo moguće dobiti i zvaničan komentar, pošto su za list „Danas“ pozivani funkcioneri bili nedostupni.

Dan sećanja na stradale u NATO bombardovanju i državno obeležavanje 20 godina od početka bombardovanja biće organizovano  sutra na niškom Trgu Kralja Milana od 19.45 časova.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...