Ponovo Čović: “ Moj savet drugima, ako se ja ne budem bavio ovim poslom…“

215

Posle gostovanja na TV Prva, TV Happy i intervjua “Večernjim novostima“, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je pred početak polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana govorio i za O2 TV.

On se u razgovoru sa Ninom Kolundžijom najpre osvrnuo na prošlogodišnji ishod plej-ofa ABA lige, kada je Crvena zvezda poražena od podgoričke Budućnosti u finalu i ostala bez plasmana u Evroligu.

„Voleo bih da ove godine ne bude propusta. Drugo, mislim da je ova godina mirnija u smislu da nema izbora ni u Hrvatskoj, ni u Crnoj Gori, a što se tiče Srbije oni nisu baš mnogo uticali kada su srpski klubovi u pitanju.

Ne mislim da je rezultat prošle godine bio loš, osećam se kao pobednik prošlogodišnje finalne serije. Ako ne na bilo koji drugi način, onda smo sigurno moralni pobednici“, istakao je Čović.

Pred najvažnije utakmice u sezoni, on je još jednom pružio podršku treneru Milanu Tomiću i njegovom stručnom štabu, iako su tokom jednog slabijeg perioda sezone u Evrokupu bili na udaru kritika.

S tim u vezi, uputio je i još jednu zanimljivu poruku.

„Dok se budem bavio ovim poslom, mogu da kažem da ću sigurno biti strpljiv. Moj savet drugima, ako se ja ne budem bavio ovim poslom, je da budu strpljivi.

Moraju da veruju u ljude. I da uvek polaze od sebe. Nije vam svaki dan uspešan dan. Nije vam svaki mesec, svaka nedelja uspešna. Pogotovo u ovom poslu.

To je izuzetno težak posao, tako da ako ste verovali u tog čoveka kad ste ga doveli ili u stručni štab, onda ne možete da padate u nekakve depresije ili da tako brzo sečete to poverenje koje ste imali kada ste ih doveli“, objašnjava Čović.

Posle poraza od Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća, Čović je bio nezadovoljan suđenjem, ali i pojedinim postupcima čelnika Košarkaškog saveza Srbije. Njegov stav se, očigledno, nije promenio do sada po tom pitanju, a postoji i još jedan razlog zašto je to tako.

„U kojoj Skupštini postoji da vi vaš mandat od četiri godine produžite odlukom Skupštine a da ne napravite izbore? Pa mi onda u zemlji Srbiji nikada ne bismo imali izbore! Ali tu postoje neki, nazovi stručnjaci u pravnoj oblasti, sa nadimcima Patak, koji to tumače kao moguće“, zaključio je Čović.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...