Skup radikala u Beogradu, Šešelj opet palio zastave (VIDEO)

454

BEOGRAD – Srpska radikalna stranka u podne u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu organizovala je skup povodom 20. godišnjice bombardovanja, navodi N1. I na tom skupu govorio je lider radikala Vojislav Šešelj i zapalio zastave EU i NATO.

Pre šetnje, Šešelj je okupljenima kazao da se pre 20 godina desilo divljačko zločinačko bombardovanje srpskog naroda i ubijanje srpske dece. Kako je rekao, NATO pakt je agresorski pakt koji je prvi put svoju zločinačku misiju iskalio nad Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

FOTO: Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

„Nikada to ne smemo zaboraviti i nikada nećemo oprostiti, nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlani u tu organizaciju, da bi nas ucenjivali da napadamo druge narode“ – rekao je Šešelj.

Lider SRS je istakao da Srbija nema šta da traži u EU jer je većina članica Unije i članica NATO-a te dodao da su tamo koncentrisani najgori srpski neprijatelji.

„Postoji samo jedan put za Srbiju i srpski narod, a to je put na istok i integracija sa Rusijom i savez ODKB“ – rekao je lider radikala.

FOTO: Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Šešelj je rekao da je doživotna kazna zatvora Radovanu Karadžiću u Hagu doneta bez dokazane krivice za, kako kaže, izmišljeno krivično delo genocid.

On je dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio da se izjasni o toj presudi te naveo da će mu zbog toga na kraju protestne šetnje funkcioneri SRS predati njegove knjige „U Srebrenici nije bilo genocida“ jer, kaže, možda je potrebno malo podučiti Vučića.

Na čelu protestne kolone koja je krenula iz Knez Mihailove ulice razvijen je transparent „EU plus NATO jednako srpski neprijatelji“, a protestna šetnja završena je kod Predsedništva na Andrićevom vencu gde su funkcioneri SRS ostavili knjige za predsednika Vučića.

Tokom šetnje učesnici su uzvikivali „Srbija, Rusija, ne treba nam Unija“, a u jednom trenutku zapaljene su i baklje.

Vojislav Šešelj paljenje zastava praktikovao je i ranije, pa je tako hrvatsku šahovnicu u više navrata palio i gazio, a zastave EU i NATO zapalio je i u martu 2016. godine, ispred zgrade Višeg suda u Beogradu.

Izvor Blic/N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...