Mislili smo da smo gotovi: Ispovesti putnika kruzera koji su srećom izbegli tragediju (FOTO)

Bilo je veoma kišovito i vetrovito, jedan član spasilačke ekipe je morao da me drži, zbog vetra, ispričala je putnica kruzera

198

Brojni putnici sa kruzera su izneli svedočenja o drami koja se tokom vikenda odvijala na Norveškom moru. Kada je kruzeru „Viking skaj“ otkazao jedan motor, talasi su počeli da ga bacaju na sve strane, prenosi Blic.

Povređeno je 17 putnika, od kojih je troje zadobilo ozbiljne povrede, a većina putnika bili su državljani Velike Britanije i SAD. Oko 480 putnika evakuisano je helikopterima.

„Bilo je kao na Titaniku“,  rekli su neki od svedoka.

Bračni par Deniz i Majkl Tozer stari 64 godina su bili među prvih sto putnika koji su helikopterom prevezeni na bezbedno.

Objavljeni dramatični snimci sa kruzera, pre nego što je upućen poziv za pomoć (VIDEO)

Deniz je ispričala kako se nalazila na sedmoj palubi kada pala i zadobila povrede lica i noge.

„Sedeli smo tamo i brod se ljuljao, mogli smo da čujemo kako motor prestaje da radi i mislili smo da smo gotovi. Znali smo da smo veoma blizu stenama, jer smo mogli da ih vidimo. Brod je samo poleteo, stolice, stolovi, saksije sve se porazbijalo ispred mene i ja sam poletela sa njima. Bili smo uplašeni da ćemo pasti kroz prozor u more. Misli su nam prolazile kroz glavu o tome šta se sve moglo dogoditi, ali mi smo imali sreće “ rekla je ona, a prenosi „Dejli mejl“.

Njih dvoje su poslali poruke članovima svoje porodice da im kažu da ih vole jer su se plašili da neće preživeti.

„Bilo smo traumirani i u šoku“, rekao je Majkl Tozer.

Roberta Tejk je takođe evakuisana helikopterom i rekla je da je najstrašniji deo njenog doživljaja bio taj kada je visila ispod helikoptera.

„Bilo je veoma kišovito i vetrovito, jedan član spasilačke ekipe je morao da me drži, zbog vetra.Govorila sam sebi da moram da ostanem smirena, verovatno jer sam putovala sama i morala da se brinem od sebi… Moglo je da bude mnogo drugačije. Bilo je veoma blizu“ rekla je ona.

Najnovije informacije o drami na kruzeru: Akcija spasavanja putnika se ipak nastavlja

Dramatični snimci pokazuju kako nameštaj klizi po palubi i kako su krhotine padale sa plafona dok je brod išao ka podvodnim stenama u blizini grada Alesunda na zapadnoj obali Norveške.

Jedan veliki talas razbio je staklo na vratima koja su vodila iz restorana na palubu, nakon čega je voda poplavila palubu i natopila putnike. Među povređenima na brodu bili su i 70-godišnja žena i 90-godišnji muškarac koji je imao slomljene udove.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...