Napadnuta doktorka u Domu zdravlja, pacijenti pokušali da je odbrane

1.177

NOVI SAD – Dom zdravlja Novi Sad saopštio je danas da je njihova doktorka Sanja Ilić napadnuta dok je obavljala svoj posao u ambulanti internog odeljenja Doma zdravlja u delu grada Novo naselje.

Kako se navodi u saopštenju te zdravstvene institucije, ovaj napad se dogodio u petak, 22. marta, a već je drugi takav incident u poslednjih mesec dana koji se događa u ovom objektu.

Počinilac je od ranije poznat kao vinovnik nereda i napada na zaposlene u Domu zdravlja, a kako stoji u saopštenju, povod za incident je bio taj što je S. M. insistirao da zakaže pregled za sina, ali kod sebe nije imao svu potrebnu dokumentaciju.

„Njegovom sinu je bila potrebna predoperativna priprema i mišljenje lekara specijaliste. Insistirao je da mu se zakaže odmah u ponedeljak, te je odbio da kaže lične podatke i pokaže prethodno dobijenu medicinsku dokumentaciju i nalaze lekara. Nakon što mu je objašnjena procedura koja podrazumeva da kod sebe ima, i da na uvid, svu dokumentaciju, počeo je da viče, udara rukom po stolu, psuje, vređa i odguruje našu doktorku“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pacijenti koji su bili u čekaonici pokušali da odbrane doktorku, a pozvana je i policija.

U saopštenju Doma zdravlja se navodi da je ovo „još jedna prilika da se ukaže na potrebu da se medicinskom osoblju da status službenog lica“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...