„Akademska mreža“: Studirali ekonomiju, pa doktorirali medicinu

862

Nevladina organizacija „Akademska mreža“ uputila je pismo Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje u kome upozorava na korupciju na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, gde, kako oni navode, prodaja doktorskih diploma – cveta.

„Poslednja u nizu koja je nezakonito doktorirala je Biljana Jakovljević, supruga dekana Vladimira Jakovljevića. Ona je završila Visoku medicinsku školu, zatim Pedagoški fakultet, a posle toga doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Sada predaje na Visokoj medicinskoj školi u Zemunu“, navodi se u pismu „Akademske mreže“.

Profesori Filozofskog fakulteta: Neprimereno da idejni tvorac legalizovanja lažnih doktorata optužuje bilo koga

Oni ističu i primer Mileta Despotovića koji je, kako tvrde, takođe završio Visoku medicinsku školu, pa Ekonomski fakultet na „Megatrendu“ u Zaječaru za samo godinu dana, a zatim doktorirao na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu i sada predaje na Višoj medicinskoj školi u Ćupriji.

„Po zakonu ne mogu da se upišu doktorske studije na Medicinskom fakultetu, bez diplome Medicinskog fakulteta, a posebno ne može ako ste završili Ekonomski na „Megatrendu“ za svega godinu dana „, objašnjavaju u „Akademskoj mreži“.

Dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu prof. dr Vladimir Jakovljević, sa druge strane, kaže da je sve bilo po zakonu i da u slučaju njegove supruge nije prekršen nijedan propis.

„Sve što navode su neistine – kaže profesor Jakovljević. “ Moja supruga je završila Visoku medicinsku školu u Beogradu, zatim upisala master studije na Pedagoškom fakultetu u Jagodini, uz položenu razliku u ispitima, a nakon toga je upisala doktorske akademske studije na Univerzitetu u Kragujevcu, i doktorirala na predmetu Eksperimentalna primenjena fiziologija u sportskoj medicini. Ona je taj rad odbranila 22. februara pred međunarodnom komisijom i na engleskom jeziku. Ona sada predaje, nije lekar i ne leči ljude.

„Akademska mreža“ u svom pismu „proziva“ i Dejana Mitrašinovića, direktora Više medicinske škole u Zemunu na kojoj predaje Biljana Jakovljević. Oni navode da je i Mitrašinović doktorirao kod muža Biljane Jakovljević.

 

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...