Ministarstvo: „Konstantin Veliki“ u Nišu radi 24 sata 365 dana u godini

96

BEOGRAD – JP „Aerodrom Niš“ kao operater aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu radi 24 sata 365 dana u godini i uvažava svaki zahtev za sletanje vazduhoplova u pomenutom periodu, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U Službenom glasniku broj 20/2019 objavljena je Naredba Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije (DCV) sa satnicom vremena u kojem aerodromi moraju da budu otvoreni za odvijanje javnog avio-prevoza.

Publikovano vreme otvorenosti, koje je dato Naredbom DCV-a ne znači i radno vreme aerodroma, već se ono usklađuje prema najavljenom obimu saobraćaja, objašnjava se u saopštenju.

Aerodrom u Nišu radiće samo 16 sati nedeljno, evo šta kažu nadležni

„Podatak o otvorenosti po danima se odnosi na mogućnost sletanja na Aerodrom bez prethodne najave vazduhoplova čija veličina zahteva prisustvo službi u potrebnom kapacitetu, broju zaposlenih sa specifičnim, specijalističkim znanjima tj. licencom za rad“, preciziraju nadležni.

Ovako organizovanim radom je, dodaje se, obezbeđeno da na Aerodrom „Konstantin Veliki“ u vreme koje žele sleću svi vazduhoplovi redovnog saobraćaja, čarter saobraćaja, kargo saobraćaja, generalne avijacije koja se koristi za letove privrednika, medicinske letove i sve ostale letove i letilice koje žele da koriste Aerodrom tokom svog planiranog letenja.

Iz resornog ministarstva napominju da je ovakav način rada „Aerodroma Niš“ ustanovljen još od njegovog osnivanja 1986. godine.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...