Vulin: Opozicija saleće i vređa ministre na stepenicama Doma Narodne skupštine

106

BEOGRAD – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin optužio je danas poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je uzeo novac za dnevnicu i putne troškove iako bojkotuje sednicu Skupštine Srbije.

Vulin je na sednici na kojoj poslanici postavljaju pitanja ministrima rekao da opozicija bojkotuje rad parlamenta, ali ne bojkotuje novac za dnevnice i putne troškove.

„Platili su ga (Aleksića) građani Srbije za to što stoji na stepenicama i pokušava da zaustavi časne ljude koji pošteno rade svoj posao“, rekao je Vulin i dodao da opozicija „saleće i vređa ministre na stepenicama“ Doma Narodne skupštine.

Pre početka današnje sednice nekoliko opozicionih poslanika dočekalo je ministre ispred Doma Narodne skupštine sa kojima su ušli u verbalni sukob.

Poslanici Dveri Boško Obradović i Marija Janjušević, poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić i samostalna poslanica Ana Stevanović ispred skupštine su držali fotografije ministara u Vladi Srbije za koje se vezuju afere dok su oni ulazili u parlament. Na stazu su stavili i robijašku kuglu.

Zorana Mihajlović objavila da je Boško Obradović pokušao da je spreči da uđe u Parlament (FOTO)

Poslanici dela opozicije danas su u „paralelnom parlamentu“ u skupštinskom holu govorili o besmislu sednice kojoj ne prisustvuje niko iz opozicije i postavljali javno pitanja čelnicima vlasti o ubistvu predsednika inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, Kosovu i Metohiji, o prodaji zemišlja PKB Al Dahri i protestima.

Sednici od 16.00 do 19.00 na kojoj vlada treba direktno da odgovara na pitanja poslanika ne prisustvuje niko iz opozicije, a poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je ta sednica još jedan dokaz da je Skupština potpuno zloupotrebljena od vladajućeg režima, da je izgubila svaki smisao i devastirana.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...