Policija privela muškarca zbog pretnji uredniku Bete i direktoru televizije N1

115

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu identifikovali su i priveli 49-godišnjeg muškarca za koga se sumnja da je Draganu Janjiću, glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta, uputio SMS poruku u kojoj je, između ostalog, naveo: „Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena“.

On je nakon privođenja rekao da Janjića poznaje dugo, da su prijatelji i da mu nije pretio, već upozoravao šta može da se dogodi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija je o svemu obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo, koje se izjasnilo da se o navedenom dostavi izveštaj nadležnom tužiocu, radi odluke o daljem postupanju.

Takođe, sumnja se da je ovaj 49-godišnji muškarac 18. marta ove godine zvao i direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića kome se predstavio kao službenik Vlade SAD i od njega tražio „dokaze da je napad na Novom Zelandu povezan sa Srbijom, ili će mu biti uskraćen ulazak u SAD“.

Policija ga je ovim povodom privela i sa njim obavila razgovorom o čemu je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo kome je dostavljen izveštaj povodom ovog događaja, podseća se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...