Veliko interesovanje opština, produžen rok za konkurs „Fond za lokal“

90

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio je danas da će rok za prijavljivanje opština za Fond za lokal, koji ističe u ponedeljak, najverovatnije biti produžen imajući u vidu veliku zainteresovanost.

„Verujemo da ćemo do sledećeg petka produžiti rok imajući u vidu da je zainteresovanost velika. U odnosu na prošlu godinu kada smo imao 320 miliona na raspolaganju, ove godine je to 490 miliona“, rekao je Ružić za RTS.

Zahvaljući saradnji sa ministarstvom finansija, dodao je, odobreno je vise sredstava u budžetu.

„Ove godine imamo četiri cilja. Prvi cilj je poboljšanje kvaliteta života građana u lokalnim zajednicama, drugi su projekti koji doprinose većem uvođenju e-uprave, treći su kulturne, turističke, sportske manifstacije, a četvrti su projekti koji se bave preventivom rizika od elementarnih nepogoda“, objasnio je Ružić.

Prošle godine je 59 jedinica lokalne samouprave dobilo sredstva, a Ružić kaže da ove godine očekuje da će ih ove godine biti više.

„Jedna opština može da konkuriše sa više projekata i može da im se odobri po dva projekta sa dva različita cilja“, naveo je Ružić.

On je rekao da je zainteresovanost mnogo veća nego što mogu da se obezbede sredstva.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...