„Zapanjujuća je sličnost između demonstracija i zahteva demonstanata u Podgorici i Beogradu“

147

Novinar Zoran Ostojić ne sumnja da iza demonstracija u Podgorici i Beogradu stoji isti strani faktor, na šta ukazuje sličnost tih protesta i istih zahteva, za ostavkom predsednika i formiranjem privremene vlade.

Ostojić nije izričito rekao na koji strani faktor misli, ali je, za Pink tv, ukazao da demonstracije u Podgorici vezuje za završetak suđenja za pokušaj terorizma, gde se ruskim agentima sudi za nešto što su probali da urade, ali, kako kaže, na sreću nisu uspeli.

Ostojić navodi da je jasno od koga su instruisani oni koji su u Podgorici protiv Mila Ðukanovića, sa zahtevom za ostavku predsednika.

„Da li ti isti imaju prste i u beogradskim demonstracijama, pokazaće vreme, ali kada znamo ko je napravio SzS, a zove se Mlađa Ðorđević i kad znamo njegovu biografiju i njegove veze, onda se ne bih iznenadio da iste snage stoje iza demonstranata u Beogradu“, rekao je Ostojić.

On je naveo da je Mlađa Ðorđević, inače u administraciji bivšeg predsednika Borisa Tadića savetnik za Srbe u regionu, kum Dragana Ðilasa.

Govoreći o lideru Dveri Bošku Obradoviću i njegovoj politici, Ostojić kaže da je Obradović pisao „ljubavna pisma“ ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pred njegov dolazak u Srbiju.

Putinu je, dodaje, Obradović pisao kako ga oni iz opozicije više vole, nego što ga voli Aleksandar Vučić, a da ga Vučić „laže“, jer u stvari ne voli Putina, nego gura Srbiju u NATO pakt.

„Ja bih mu rekao, “pa ako voliš Putina, onda će ti Vučić dati izbore kao što su u Rusiji, a pobednik će biti neizvestan koliko i u Rusiji. Nemoj da upadaš u RTS ako voliš Putina, zato što je RTS Bi-Bi-Si za Putinove televizije. Ako hoćeš da u Srbiji budu izborni uslovi i mediji kao u Holandiji, onda ne pišeš pismo Putinu. Ako voliš Putina, onda ne možeš da tražiš uslove kao u Holandiji““, kaže Ostojić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...