Vulin: Hoćemo da budemo prvi!

74

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović, razgovarali su danas u Maloj ratnoj sali Starog Generalštaba sa članovima vojne reprezentacije Srbije u atletici i sportistima koji su ostvarili zapažene rezultate na nedavno održanim takmičenjima.

Članovi vojne reprezentacije Srbije u atletici osvojili su odličja na nedavno održanom „26. Novosadskom polumaratonu“ u muškoj, ženskoj i štafetnoj konkurenciji, a na „6. Noćnoj trci u alpskom skijanju“ na Zlatiboru i na „Prvenstvu Srbije u trci na 10 km na putu“ održanom u Kruševcu vojni sportisti su, takođe, ostvarili zapažene rezultate.

Beograd, 30. marta 2019. - Ministar odbrane Aleksandar Vulin i nacelnik Generalstaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilovic razgovarali su danas u Maloj ratnoj sali Starog Generalstaba sa clanovima vojne reprezentacije Republike Srbije u atletici i sportistima koji su ostvarili zapazene rezultate na nedavno odrzanim takmicenjima. FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE/ bg
FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE

„To su rezultati zbog kojih je Vojska ponosna na vas. Mi znamo kako je teško postići takve rezultate, a ne biti profesionalac. Vi se takmičite s ljudima koji svoj dan troše isključivo na pripreme za takmičenja, a vi imate svi svoje redovne aktivnosti i obaveze, po onome što dobijam o vama, vi te svoje obaveze izvršavate na najbolji mogući način. Vi u svoje slobodno vreme, oduzimajući od sebe i svoje porodice, vežbate i trudite se i evo – rezultati su tu“, naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, da to ne bi bio samo njihov entuzijazam, vojni sportisti treba da osete da iza njih stoji jedan moćan sistem kakav je Vojska Srbije.

On je istakao da je jedna od temeljnih vrednosti VS negovanje sportskog i pobedničkog duha, potrebe da se pobedi, da se bude prvi ispred svih.

„Gde god se takmiče pripadnici Vojske Srbije, to znači da hoćemo da budemo prvi, da hoćemo da damo sve od sebe da bismo bili najbolji, jer to jesmo. Vojska Srbije neguje sportski duh, neguje kolektivni duh i duh žrtvovanja za druga, za jedinicu, za Vojsku, za narod, za zemlju, a to su najbolji sportisti“, rekao je Vulin.

Šef delegacije Srbije pri CISM, brigadni general Siniša Radović, istakao je da će formiranjem sportske jedinice koja predstoji kao zadatak u narednom periodu, u potpunosti formalno-pravno biti uređena ova oblast, što će, svakako doprineti još boljim rezultatima u budućnosti.

„Osnovni cilj svega toga što radimo jeste, pre svega, razvijanje takmičarskog duha, psihofizičkih sposobnosti, doprinos razvoju operativnih i funkcionalnih sposobnosti i podizanje morala VS i prenošenje na ostale pripadnike, kao i promovisanje zdravog života i prezentovanje VS na adekvatan način“, naglasio je general Radović.

U ime vojnih sportista, okupljenima se obratio potpukovnik Nenad Milosavljević, koji je ministru odbrane i načelniku Generalštaba zahvalio na pažnji koju pružaju razvoju i unapređenju vojnog sporta, kao i delegaciji Vojske Srbije pri CISM i generalu Radoviću koja je svojim aktivnostima obezbedila sve neophodne uslove da se vojni sportisti ravnopravno bore i ostvaruju dobre rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...