Čedomir Jovanović: Ni po koju cenu na izbore dok…

84

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je „vlast i opoziciju da otvore razgovore u društvu, da sednu i utvrde način izlaska iz ove političke krize“, prenosi „N1“.

„Da se ni po koju cenu ne ide na izbore dok se svi između sebe ne dogovorimo o uslovima u kojima ti izbori treba da se održe“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, „svaki drugi potez je neodgovoran i uvlači nas u pakao u kojem neće biti pobednika i poraženih, već će krajnji rezultat biti konačno uništenje političkog života i zatrovani odnosi, posle kojih neće biti nazad“.

On je ocenio da bi izbori trebalo da budu posle postizanja sporazuma između Beograda i Prištine.

„Zato i pozivam Vučića, Tačija, Haradinaja da sednu i dogovore se, sa ili bez ukinutih taksi, i na taj način pomognu u postizanju trajnog mira između Srba i Albanaca“, rekao je Jovanović.

Za trajni put ka miru na ovim prostorima, neophodno je i da Srbija pomogne da Bosna i Hercegovina postane članica NATO, ocenio je on.

Jovanović je istakao i da je veoma opasna klima koju diktira vlast, ali i deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju, kao i ekstremna polarizacija društva – ili si za nas ili si neprijatelj i izdajnik.

Prema njegovim rečima, „umesto da se opredeljujemo na političkoj osnovi, da nudimo vrednosne stavove, da diskutujemo o konkretnim rešenjima, politiku su sveli na zaklinjanje vođi, na dokazivanje vernosti i odanosti liderima, a ne idejama“.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...