Huawei beleži rekordne profite, uprkos naporima SAD, Kinezi poručuju Amerikancima da ne budu „gubitnici“

Izgleda da je inicijativa SAD jalova

125

Uprkos inicijativi SAD da ograniči poslovanje kompanije Huawei u mrežnim uslugama, kineski gigant je zabeležio rast profita od 25 odsto u 2018. godini, najviše zbog porasta prodaje mobilnih telefona, preneo je Rojters.

Iako je Huaweijev posao sa mrežnom opremom u padu zbog napora SAD, kompanija je prošle godine prodala više od 200 miliona telefona, što je rekord za kineskog giganta. Prihod je porastao za 19,5 odsto, a kompanija je prihodovala neto 8,8 milijardi dolara.

Huawei je tužio vladu SAD zbog zabrane poslovanja u toj zemlji, a Guo Ping, trenutni nosilac rotirajuće funkcije predsednika kompanije, pozvao je američku vladu da odbaci „gubitnički mentalitet”.

„Vlada SAD ima gubitnički mentalitet. Želi da ukalja Huawei jer ne može da se takmiči sa Huaweijem. Nadam se da SAD mogu da promene pristup”, rekao je Guo na konferenciji za novinare u Hong Kongu.

Američka ambasada u Kini odbila je da komentariše ove izjave.

Guo je ponovio da će Huawei uraditi sve što može „da se oslobodi spoljnih prepreka, da unapredi menadžment i napreduje prema strateškim ciljevima”.

Kada se pogledaju Huaweijevi poslednji modeli, kao što je serija P30, jasno je zašto u svetu vlada porast interesovanja za telefone ove kompanije. Osim toga, nijedna evropska zemlja saveznica SAD do sada nije zabranila Huawei.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...