Arsić: Jasno je – “leva ruka, desni džep”; Radeta: Ukrao mandat i otišao

51

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Veroljub Arsić rekao je danas da se od 2000. do 2012. u Srbiji dešavala devastacija države i da o moralu bivše vlasti, a sadašnje opozicije govori to što „isteruju decu da se tuku sa policijom“, dok je poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta rekla da bi oni koji su počinili krivična dela morali da odgovaraju a da se nadležni organi „late posla“.

O bivšoj vlasti, inače, poslanici su govorili tokom rasprave o amandmanima na set zakona iz oblasti zdravstva u Skupštini Srbije.

“U periodu od 12 godina bila je potpuna devastacija države, njene privrede, penzionog i zdravstvenog sistema i sada se ta gospoda nada da će neko ponovo da ih glasa, jer su građani zaboravili kakvi su bili. Građani dobro znaju kakvi su bili na vlasti i Jeremić, i Ðilas, i Tadić”, rekao je Arsić.

Na pitanje koje je neko dobacio iz poslaničke klupe, zbog čega se onda oni ne procesuiraju, Arsić je rekao da je bivša vlast donosila zakone koji su za njih značili amnestiju “za sve zločine” koje su pravili prema građanima i u tom smislu pomenuo zakone o deviznom poslovanju, poreskom postupku, poreskoj administraciji…

“Sve su moguće menjali da bi mogli da pljačkaju i sad takvi hoće da se vrate na vlast. Kakav im je moral govori to što i Ðilas, i Jeremić i Tadić isteruju decu od 17, 18 i 19 godina da na ulicu da se tuku sa policijom. To je dno. Ta deca i ne znaju kakvi su oni bili kad su bili na vlasti”, rekao je Arsić.

Kako je rekao, „najlakše je mladog čoveka koji jeste punoletan, ali nema životnog iskustva gurati pred policiju ili političke neistomišljenike“.

„Njima nije bitno što može neko da strada, kao što im nije bitno bilo dok su vršili vlast da teraju tu našu policiju da tuče njihove političke neistomišljenike, pa čak i ubija“, rekao je Arsić i poručio da će o njima pričati gde god može da se više nikada ne vrate na vlast.

On je naveo da vlast Aleksandra Vučića od 2014. radi sve da zaustavi proces koji su pokrenuli bivši kod kojih je, kaže, jasno da je “leva ruka, desni džep”.

“Da su bili na vlasti još četiri godine nestao bi i narod, ne kroz ratove nego kroz migracije. Takvu nam je budućnost dao bivši režim”, istakao je Arsić.

Vjerica Radeta kazala je da je pomislila, dok je slušala Arsića, da se vratio u Srpsku radikalnu stranku, a da se onda “prisetila da je on ukrao mandat i otišao”.

“Jeste u pravu sve što je govorio o ovima iz bivše vlasti, ali postoji jedan problem, zašto te ljude ne hapsite? Arsić dok govori gleda u našem pravcu, ali mi smo opozicija, a vi ste vlast, valjda vlast treba da reaguje. Shvatila sam da je u stvari Arsić vikao na Nebojšu Stefanovića”, rekla je Radeta.

Ona je dodala da bi i ministar Nebojša Stefanović, ali i drugi organi trebalo da se late svog posla.

Prekinuo ju je predsedavajući Vladimir Marinković (SDPS), ali mu je Radeta poručila: Gde na meni da važbate strogoću?

“Bili ste malo odsutni, moram da vam kažem da smo mi uspostavili jedan demokratski princip uredne komunikacije”, rekla je Radeta i dodala da su “pojedini iz bivše vlasti i koji su se ogrešili o zakon postali i njihovi (SDPS) funkcioneri i funkcioneri države”.

“Morate sa njima da raščistite, kao i sa ovima koji upadaju u institucije. Tu je napravljena greška od koje će mnoge boleti glava, jer se nije reagovalo na pravi način u pravo vreme, ali videćemo šta će se dalje dešavati”, rekla je ona.

Upitala je i da li je tačno da savetnik Tome Nikolića štiti svoju priju i da li joj daje za pravo da krade to što, kako kaže, njena ćerka radi u kabinetu Marka Ðurića. Ona je objasnila da su to pitanje postavili predstavnici komore medicinskih sestara i tehničara Srbije, a u vezi sa direktorkom te komore.

FOTO: VMA, arhiva

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić nadovezao se na polemiku o bivšoj vlasti, rekavši da je potpuno jasno da u državi postoje razlike između onoga što radi MUP i što rade tužilaštvo i sudovi, te dodao da MUP radi vrlo profesionalno.

Orlić je upitao da li oni što danas “kukaju” to čine, jer je najavljen zakon koji će se baviti pitanjem porekla imovine i zbog toga što se planira ukrštanje prihoda.

Videće se, kaže, da li je neko sa platom ministra ili poslanika da stekne “kule na vračarskim pašnjacima” ili da ima “firmetine”.

“Mislim da je to dobar razlog da oni budu nervozni”, rekao je Orlić.

Radeta je odgovorila da su radikali imali oduvek jasan stav, a to je da svi i u bivšoj, ali i sadašnjoj vlasti budu proceusirani, odgovaraju i idu u zatvor ukoliko su vršili krivična dela.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o amandmanima na set zakona iz oblasti zdravstva, a deo opozicije uglavnom okupljen u Savezu za Srbiju i dalje bojkotuje sednicu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...