Gak: Očekujemo uživo uključenje uz blokade; Jovanović: Roditelji spavali na ulici

93

Slavko Gak, član Gradskog odbora Srpske napredne stranke za Beograd, zamerio je Nikoli Jovanoviću, šefu odborničke grupe Saveza za Srbiju, zbog optužbi da, kao gradski sekretar za obrazovanje radi protiv školaraca.

Jovanović je, naime, navodeći da su „roditelji celu noć spavali na ulici“ ispred dve škole u Mirijevu kako bi upisali prvake, poručio da su gradu potrebne škole, a da to „nije jasno samo gradskom sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu Slavku Gaku“.

Jovanović: Sramota, Gak protiv izgradnje škola!

Gak je u saopštenju koje je dostavio medijima obavestio Jovanovića da je gradska vlast izradila Elaborat o mreži škola i da se on bavi razvojem škola u narednih osam godina, te da predviđa upravo gradnju nove škole u Mirijevu.

Jovanović to teško može da razume, kaže Gak u saopštenju, jer „se bavi dnevnim blokadama grada“.

„Elaborat upravo i predviđa gradnju nove škole u Mirijevu, jer Grad zna da u ovom naselju postoji potreba za školom, jer Grad prati potrebe roditelja. Takođe, ove godine počinje i izgradnja škole u Leštanima. Naravno, sa obe lokacije već očekujemo Jovanovićevo uživo uključenje uz blokade, ali i sa tim škole ćemo izgraditi“, naveo je Gak uz ocenu da je Jovanoviću Mirijevo verovatno daleko za političko-umetnički performans, kojim je aludirao na blokadu u centru grada 31. marta, kada je Jovanović „sedeo na džaku soli“ u znak protesta zbog radova koji se izvode.

Gak je podsetio građane da je upravo Jovanovićev šef, „ozloglašeni tajkun Ðilas“, gradio škole za svega 100 dana koje su bile nebezbedne za decu, a najbolji primer za to je, kako je naveo, Osnovna škola „Milena Pavlović Barili” koja je kasnije, tvrdi, rekonstruisana pet puta.

Pomenuo je i vrtić „Oblačak”, koji je, kaže, pušten u rad bez priključka za vodovod i kanalizaciju, te da za zakup vrtića „Milica”, koji se nalazi u posedu kompanije Ktitor, grad mesečno izdvaja 24.000 evra, dok je istovremeno, kako kaže, u amanet svim Beograđanima Ðilas ostavio 15.000 tužbi roditelja za preplaćene cene vrtića.

„I za kraj, Beograđanima je dosta tih koji umesto njih biraju šta im treba. Beograd, sa ljudima koji znaju kako se vodi glavni grad, će izgraditi sve – i škole i vrtiće i trgove i rekonstruisaće ulice i imaće gondolu i jarbol. Jer prestonici Srbije i njenim građanima treba sve“, poručio je Gak.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...