Jovanović: Sramota, Gak protiv izgradnje škola!

76

Scene gde očajni roditelji celu noć spavaju na ulici u beogradskom naselju Mirijevo da bi predali dokumenta za upis dece u prvi razred, još jedna su potvrda da Beogradu nedostaju osnovne škole, izjavio je šef odborničke gupe Saveza za Srbiju i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, prenosi Danas.

Jovanović kaže da je to jasno svima, osim gradskom sekretaru za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavku Gaku.

Kako je navedeno u pisanoj izjavi Nikole Jovanovića, Gak se „proslavio“ izjavom od 2. septembra 2018. da grad neće graditi nove škole, kada je doslovce dodao „zapitajte se Jovanoviću da li imamo dovoljno dece za nove škole? Odgovoriću Vam – nemamo“.

Sramota je da je Slavko Gak, bez adekvatnog iskustva i akademskih kvalifikacija, direktno zadužen za obrazovanje u prestonici, a pogotovo da se na toj funkciji protivi izgradnji novih škola, dodaje Jovanović.

Kako se navodi, odbornička grupa Savez za Srbiju se zalagala tokom izborne kampanje za izgradnju nove škole u Mirijevu i smatra upravo suprotno od Gaka.

„Beogradu su potrebne nove škole i obdaništa, a ne gondole, novogodišnje osvetljenje u letnjem periodu, usluga ispaljivanja vatrometa od 99 miliona dinara i popločavanje Trga republike od milijardu dinara, kojim se grad 420 dana drži kolapsu“, ističe se u Jovanovićevoj izjavi.

 

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...