Počeo uviđaj avionske nesreće u Severnoj Makedoniji

73

Ekipe tužilaštva, policije i Komiteta za vazduhoplovne nesreće počele su danas uviđaj avionske nesreće na planinini Jakupica u Severnoj Makedoniji u kojoj je poginula četvoročlana porodica iz Bugarske.

Skopsko tužilaštvo je saopštilo da su dva tužioca od jutros na uviđaju na planini Jakupica gde se srušio mali avion cesna i da uviđaj rade zajedno sa ekipama Ministarstva unutrašnjih poslova, sudske medicine i drugih relevantnih institucija za utvrđivanje razloga za avionsku nesreću.

Avion cesna pao je juče kasno popodne kod vrha Solunska glava na planini Jakupica, šezdesetak kilometra južno od Skoplja, a potraga je noćas bila prekinuta zbog loših vremenskih uslova i nepristupačnog terena.

Pao avion u Severnoj Makedoniji, među mrtvima i deca

Portparol Ministarstva untrašnjih poslova Severne Makedonije je sinoć potvrdio je cesna, koja je nestala sa radara u 16.16, oko 19.00 sati locirana pet kilometara od vrha Solunska glava i potvrdio da su tim avionom letela četiri državljanina Bugarske, među kojima i jedno maloletno lice.

Ostatke malog putničkog aviona locirala su dva policijska helikoptera koji su poleteli u potragu nakon što je kontrola letenja prijavila da je cesna, koja je poletela iz Ohrida za Sofiju, nestala sa radara.

Nikola Tasevski iz Makedonske navigacije rekao je juče da je pilot aviona koji je poleteo sa ohridskiog aerodroma pre nego što je izgubljen kontakt odlučio da zbog loših vrmenskih uslova sleti u Skoplje, ali da je posle kraćeg vremena zatražio da nastavi put za Sofiju, kao i da je pre nego što je nestao sa radara prijavio snažne turbulencije.

Osobe koje su poginule u padu aviona rođene su 2000, 2005, 1970. i 1972. godine, a bugarski mediji su objavili da se radi o Đorđiju Bošnjakovu, njegovoj supruzi Kalini i dve kćerke, kao i da je avion cesna P210N registrovan u Nemačkoj.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...