Postupak crnogorske poslanice oduševio čitav region – izabrala građane, a ne muža

96

PODGORICA – Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković, kaže da je potpis koji je stavila na Sporazum za budućnost, kojim se traži i ostavka njenog supruga vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, rezultat političke principijelnosti kojoj je bila i ostala dosledna.

Ovim potezom je izazvala i šale na račun svog bračnog života, koje danima ne prestaju na društvenim mrežama

Sporazum o budućnosti su tokom poslednjeg građanskog protesta “Odupri se – 97.000”, potpisali poslanici opozicije i predstavnici pokreta “Odupri se”.

„Moj suprug i ja međusobno se razumemo i podržavamo jedno drugo za autonomno postupanje u obavljanju svojih funkcija i zauzimanju stava, pa makar se i ne slagali. Potpis na Sporazum je rezultat političke principijelnosti kojoj sam bila i ostala dosledna“,  istakla je Vuksanović-Stanković, pišu podgoričke  Vijesti.

Ona je ocenila da bez principijelnosti, nema ni potrebne hrabrosti za promenama koje bi donele novu, bolju i prosperitetniju Crnu Goru, državu socijalne pravde koja bi pripadala svim građanima, a ne privilegovanim pojedincima.

“ Nadam se da sam ovim potpisom doprinela rađanju nove političke svesti u Crnoj Gori, jer samo na krilima takve Crne Gore možemo doneti promene neophodne za bolji život i budućnost naših građana i naše dece“,  ocenila je poslanica SDP-a.

Iako je Vuksanovićeva dugo u braku sa Stankovićem, poslanica je za javnost tek nedavno dodala muževljevo prezime. Ona ga je čak izostavila u prošlogodišnjoj predsedničkoj kampanji, u kojoj je Draginja bila predsednički kandidat Socijaldemokratske partije, a ujedno prva žena u istoriji Crne Gore koja se kandidovala za tu funkciju.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...