Stanje sa terena – ovako ćete najlakše izbeći gužve zbog radova u centru Beograda

46

Zatvaranje beogradskog Trga republike i okolnih ulica doveli su do značajnih saobraćajnih problema, stvaranja „čepova“, podužih kolona, posebno u prepodnevnom i poslepodnevnom špicu, javlja Blic.

Prva 24 sata bila su dovoljna da se analizira stanje na terenu, da se uoče „crne tačke“ koje bi vozači trebalo ako je ikako moguće da izbegavaju, a nadležne gradske službe da se potrude da ih reše. Ukoliko je, naravno, to izvodljivo.

Foto: Naxi kamere, PrntScr

“Čepovi se stvaraju na dva mesta, a onda se samo prelivaju na okolne saobraćajnice. Reč je o raskrsnici Bulevara despota Stefana i Braće Jugovića, kao i o Terazijskom tunelu”, objašnjava jedan od vozača na minibus liniji E2, koja zbog zatvaranja Trga republike ide delimično izmenjenom trasom.

Raskrsnica na uglu Bulevara despota Stefana i Braće Jugovića dovodi do formiranja kolona u dva pravca: u jednom se gužve slivaju ka Pančevačkom mostu, a u drugom vode preko Trga Nikole Pašića, dalje ka Bulevaru kralja Aleksandra.

Drugi čep je praktično Terazijski tunel – zbog velikog broja vozila u Dečanskoj ulici, kolone vode kroz tunel, duž Brankove ulice, pa sve preko Brankovog mosta.

“Problem je i kada iz Francuske ulice idete ka Narodnoj skupštini. Za tih nekoliko stotina metara potrebno je često i više od 15 minuta. Vozila mile sve do razdvajanja za Terazijski tunel, pošto u smeru ka Trgu Nikole Pašića vodi samo jedna kolona”, objašnjavaju vozači.

Ipak, mnogo je lakše trenutno locirati problem, nego ponuditi alternativna rešenja.

U svakom slučaju, u protekla dva dana se kao potencijalno dobra opcija pokazala Takovska ulica, iako su u njoj manje i veće gužve čak i kada nema radova po centru grada.

Ukoliko nekome ni to ne odgovara, a želi u širem luku da zaobiđe radove, može Beogradskom ulicom pored Pravnog fakulteta ili Ruzveltovom pored Vukovog spomenika, pa onda ka Pančevačkom mostu ili u Džordža Vašingtona, Kraljice Marije…

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...