LSV traži smenu direktora Turističke organizacije zbog seksističke izjave o Mađaricama (VIDEO)

194

Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro je osudila izjavu Saše Dujina, direktora Turističke organizacije Novi Bečej, zbog, kako su naveli, seksističke izjave koju je dao tokom posete Aleksandra Vučića opštini Novi Bečej.

Dujin je, kako se navodi, na Vučićevu opasku da bi trebalo da nauči mađarski jezik, komentarišući pozdrav dobrodošlice koju mu je na mađarskom uputila predstavnica Turističke organizacije, prokomentarisao da se mađarski najbolje uči tako što se spava sa Mađaricom.

„Pored neprimerenog seksističkog pristupa ova izjava ima i prizvuke nacionalizma i u svakom slučaju je skandalozna. U direktnom prenosu televizije sa nacionalnom frekvencijom gledaoci su mogli da čuju na koji način direktor Turističke organizacije Novi Bečej kategoriše žene mađarske nacionalnosti“, navodi se u saopštenju.

Video: LSV

U saopštenju se dalje navodi, da, iako se ograđuje opaskom da je to narodna izreka, „Dujin je ovom izjavom pokazao da ne poznaje pravila civilizovanog ponašanja, uvredio predstavnice mađarske nacionalne manjine i pokazao potpuno nepoštovanje prema ženama“.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da Dujin bude najoštrije sankcionisan i da mu se oduzme funkcija direktora javnog preduzeća Turistička organizacija Novi Bečej.

„Ovo je samo jedan u nizu ovakvih skandaloznih događaja koji prate funkcionere Srpske napredne stranke i njihov neprimeren odnos prema ženskom polu. Slučajeve Gašića, Jutke i ostalih javnost je upoznala i osudila. Ukoliko želi da se svrsta u grupu stranaka koja nema ponižavajući odnos prema ženama Srpska napredna stranka mora se ograditi i od ovog slučaja neprimerenog tretiranja žena mađarske nacionalne manjine“, navodi se u saopštenju.

 

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...