Kfor se oglasio povodom prisustva albanskih vojnika na severu Kosova

114

Kfor je sinoć, povodom navoda o prisustvu albanskih vojnika na severu Kosova, saopštio da to nije bila provokacija, već izviđačka aktivnost grupe oficira NATO-a u pratnji Kfora i da nema razloga za uznemirenje.

„Ovo nije provokacija, već zajednička aktivnost NATO-a, a prisustvo četiri albanska oficira ne bi trebalo nikoga iznenaditi jer je Albanija članica NATO-a već 10 godina. Osim toga, trebalo bi da bude poznato da Albanija takođe doprinosi misiji Kfora“, kaže se u saopštenju Kfora dostavljenom Tanjugu.

Kfor navodi da su oficiri koji učestvuju u tim aktivnostima iz različitih država NATO-a, uključujući Albaniju. Dodaje se da se aktivnost sastoji od posete različitim mestima na Kosovu, uključujući Kosovsku Mitrovicu i druge lokacije na severu.

Provokacija ili izviđačke aktivnosti: Albanski vojnici KFOR prošetali Severnom Mitrovicom (FOTO)

Povodom, kako kažu, širenja neodgovornih glasina i izazivanja neosnovane zabrinutosti među stanovništvom, Kfor poručuje da je situacija na severu, kao i širom Kosova, „apsolutno pod kontrolom i da nema nikakvih naznaka ili dokaza o mogućim nemirima ili nasilju“.

„U stvarnosti nema razloga za brigu niti straha od bilo čega“, navodi Kfor.

U saopštenju se ističe da Kfor nastavlja da bude nepristrasno posvećen svom mandatu datom od strane UN kako bi zaštitio sve ljude na Kosovu.

„Svi se moraju osećati bezbednije kada Kfor sprovodi vežbe i kreće se po Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...