Ponuda za izlet razbesnela roditelje predškolaca

72

Jednodnevni izlet do Svilajnca za decu iz vrtića košta čak 3.000 dinara, navodi se u ponudi koja je razbesnela mnoge roditelje beogradskih predškolaca, piše „Blic“.

Prosta računica pokazuje da je takav osmočasovni izlet sa svim sadržajima moguće organizovati za oko 2.000 dinara po detetu.

Roditelji dece iz pojedinih beogradskih vrtića dobili su ponudu da mališane pošalju na izlet u Dino park u Svilajnac. Sudeći po programu, deca bi trebalo na izletu da provedu osam sati, a da za to vreme obiđu Prirodnjački centar u Svilajncu, da prisustvuju na izložbi „Svet dinosaurusa“ i da ručaju u restoranu, a njihovi roditelji će za to morati da izdvoje tačno 2.960 dinara.

Sudeći prema ponudi organizatora izleta, u cenu aranžmana je uključen prevoz turističkim autobusima, ručak u restoranu, troškovi usluga stručnog vođe puta, animatora, naknade za vaspitača i organizacije putovanja i propratnih aktivnosti.

Međutim, u turističkim agencijama potvrđuju da takav izlet može da bude oko 1.000 dinara jeftiniji, pa roditelji revoltirani takvom ponudom organizatorima i nadležnima iz vrtića postavljaju pitanje zašto su jednodnevni izleti toliko skupi.

Budući da je Svilajnac udaljen od Beograda samo 110 kilometara, a da je cena iznajmljivanja autobusa (od 57 mesta) oko 320 evra na dan, da je za jednodnevnu pratnju vodiča neophodno 80 evra, a za grupni ulazak u Dino Park samo 250 dinara, roditelji se pitaju šta je to sve tačno uračunato i šta će to njihova deca dobiti za 2.960 dinara za tih osam sati.

Čak i ako se u spornu cenu izleta uračuna i honorar za animatora i naknada za vaspitača, kao i ručak u restoranu, kada se sve ukupno podeli sa brojem dece koja odlaze na izlet opet je ova cena previsoka.

Očigledno je da se neko od organizatora prilično preračunao, te su za ovako kratak izlet odlučili da potraže veću sumu novca.

Roditelji dece iz ove predškolske ustanove usprotivili su se ovakvoj ceni izleta, ali navode da roditelji u drugim vrtićima ipak pristaju da plate i da je to postala „svojevrsna praksa“ kakva se prećutno primenjuje.

Ko i kako određuje cene izleta, kako se biraju najbolje ponude i, pre svega, ko to i kako kontroliše još nije razjašnjeno.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...