Obračun navijača Partizana u kladionici u Kaću, četiri mladića povređena(FOTO+VIDEO)

124

KAĆ – U sukobu navijača Partizana u jednoj kladionici u Kaću, povređeno je najmanje četvoro mladića. Oni su kolima Hitne pomoći u svesnom stanju prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Kako navode u KCV za N1, primljeni su M.S. (21) sa teškim telesnim povredama glave, kome je urađena kompletna dijagnostika i u toku je operativno zbrinjavanje povreda, zatim S.R. (20) sa teškim telesnim povredama. Posle kompletne dijagnostike i opservacije pacijent je primljen na Kliniku za neurohirurgiju.

B.N. (34) sa teškim telesnim povredama vratne kičme, primljen je na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju KCV.

K.N. (22) zadobio je lake telesne povrede i u toku je opservacija i zbrinjavanje rana u Urgentnom centru.

 

U Hitnoj pomoći pojašnjavaju da su dve njihove ekipe intervenisale oko 13.50 ispred kladionice u Svetosavskoj ulici u Kaću.

U masovnoj tuči učestvovalo je nekoliko desetina navijača, demolirana je obližnja kladionica u Kaću, na putu je bilo dosta razbijenog stakla, flaša, a sve je trajalo, prema tvrdnjama očekivadaca, oko 20-ak minuta.

Jake policijske snage obezbeđuju Kać, ali i Novi Sad, gde je na stadionu Karađorđe, u 17.00 sati počela utakmica. Policija je bila zatvorila i Zrenjaninski put, kontrolisala sva vozila, te su se stvarale gužve na putu.

Zbog toga što je svaka utakmica Partizan – Vojvodina visokorizična, pa često dolazi do incidenata na stadionu tokom meča, organizatori FK Vojvodina je i pred meč 30. kola Superlige saopštila da će zbog bezbednosti ponovo razdvojiti navijače jednog i drugog kluba.

Partizan ima tri, međusobno zavađene, frakcije pristalica, te je pretpostavka da su se oni i sukobili u Kaću.

Navijači Partizana smešteni su na južnoj i istočnoj tribini na stadionu u Novom Sadu, a obezbeđenje nije puštalo nikoga sa obeležjima Partizana da uđe na zapadnu tribinu.

 

Izvor N1, Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...