Šešelj: Oni ne znaju šta rade, prave rusvaj, Boško je potpuno odlepio

462

BEOGRAD – Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da uništavanje znakova i rušenja zaštitnih ograda na gradilištima tokom protesta „Jedan od pet miliona“ pokazuje da opozicija nema koncept i da se njihovi lideri ponašaju, kao u slučaju upada u RTS, „kao muve bez glave“.

„To je uništavanje ograda, znakova …. To iz njih izbija bes. Ustvari, oni ne znaju šta da rade, dobili su instrukcije da prave rusvaj. Ðilas od njih ima najviše mozga. Vidite onaj njegov unezvereni izraz lica, nije to onaj prirodni Ðilas … a Boško je potpuno odlepio“, naveo je Šešelj za TV Pink u emisiji u kojoj je gostovao i predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić, koji je ocenio da je teško opravdati haos koji su u subotu napravile pristalice SzS.

Šešelj je rekao i da je Branislav Lečic, za kojeg kaže da je 1991. godine „harao na Terazijskoj česmi, pa bio u Ðinđicevoj vladi“, sada ponovo „hoće novi dosmanlijski ustanak, kada su sve dosmanilje sramno poražene i oterane“.

„Videli ste Lečićevo arlaukanje, to arlaukanje je trenutna ideologija prozapadne opozicije“, rekao je Šešelj, dodajući da je Boško Obradović imao ideju da prilikom upada u RTS dođe do studija iz kojeg se emituje program, ali da ga niko nije obavestio gde je taj studio.

„To su ljudi bez koncepta. Oni planiraju da dođu na Pink, pa se u trenutku predomisle, pa odu da ruše znakove i ogradu na Trgu republike“, rekao je Šešelj i ocenio da je režim prema njima bio strpljiv, tolerantan, ali se sve to, kaže, okreće protiv Saveza za Srbiju.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić rekao je da u tom opozicionom sastavu ne vidi niti ideološke zajedničke premise, a ni ličnosti koje već nisu pokazale šta mogu i šta znaju.

„Zašto bismo kroz ulicu menjali bilo šta?“, upitao je Miletić i dodao da se institucije grade godinama, decenijama, vekovima, i da se problemi ne rešavaju na ulici.

Miletić je naveo da su se od nasilnih događaja na protestima ogradile ambasada SAD, kao i Norveške.

„Jeremić otvoreno kaže da nemaju podršku ni EU ni SAD za to što rade. Ta pretnja medijskim kućama, novinarima je sama po sebi antidemokratska i govori o haosu u kojem oni funkcionišu“, ocenio je Miletić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...