Mali najavio žalbu na presudu Đilasove tužbe: „Verujem u to da je pljačkao grad Beograd“

141

Prvi osnovi sud u Beogradu presudio je, u prvostepenom postupku, da ministar finansija Siniša Mali plati jednom od osnivača SzS Draganu Ðilasu 150.000 dinara zbog povrede ugleda i časti, a ministar ističe da je presuda nepravosnažna, da veruje u rad suda, ali i u istinitost svojih navoda da je Ðilas pljačkaš i lopov.

„Mislim da je prva faza završena dobro, verujem u rad suda i u to se ne mešam, ali takođe verujem u svoje argumente i u to da je Dragan Ðilas pljačkao grad Beograd, verujem da je ostvario veliku korist za sebe dok je grad tonuo. Kada pogledate njegove privatne firme, koje su u prihodima rasle, profit njegovih firmi je rastao kada su građani Beograda sve lošije živeli“, istakao je Mali za N1 televiziju.

Kako kaže, i dalje veruje da je istinito ono što je rekao, te da će se žaliti i da zato ne bi želeo da komentariše u detalje, dokle god je postupak u toku.

„Meni je posebno drago što je najveći deo optužbi gospodina Dragana Ðilasa odbačen. Dakle, negde oko 20, 22 odsto, ako se ne varam njegovog zahteva je uzeto u obzir, što je dobro, dakle više od tri četvrtine zahteva je odbačeno“, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Ministar finansija kaže da će se boriti na sudu, a da za sada misli da je sve dobro i da je na pravom putu.

„Sud je presudio na najvećem broju njegovih zahteva da sam bio u pravu, a da u manjem delu nisam, pustite me da dokažem u drugom stepenu da sam u pravu“, kaže on.

Na pitanje novinara N1 televizije hoće li nastaviti da zove Dragana Ðilasa „pljačkašem i lopovom“, Mali je odgovorio potvrdno, te da za Dragana Ðilasa nema drugo ime, niti, kako navodi, vidi da se on na bilo koji način drugačije ponaša nego tada“.

Mali je takođe dodao da je „prethodnih nekoliko dana dokazano kako Ðilas, Obradović i Jeremić ruše grad i da to govori o tome koliko vole ovaj grad, odnosno koliko ga ne vole“.

Tužba protiv Siniše Malog podneta je zbog njegove izjave iz septembra 2017. da Ðilas „vodi kampanju za svoj povratak, ne da bi imao funkciju zbog funkcije, već da bi nastavio da pljačka“, saopštili su iz Saveza za Srbiju.

Sud doneo odluku u slučaju tužbe Đilasa protiv Siniše Malog

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...