Najnoviji detalji likvidacije: Otkriven identitet ubijenog Srbina (VIDEO)

632

Ivan Đorđević (59), srpski državljanin, ubijen je u utorak ujutru nedaleko od svog doma u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici. Kod njega su pronađena dokumenta na drugo prezime (Lazarević), a policija traga za dvojicom napadača koji su otvorili vatru iz automatskih pušaka. Po „srpskom receptu“, egzekutori su posle zločina zapalili automobil iz kojeg su likvidirali žrtvu, pišu „Večernje novosti“.

Prema izveštavanju lokalnih medija u Južnoafričkoj Republici, „Srbin je ubijen dok je izlazio iz svog ‘mercedesa’ u oblasti Brajanston oko 11.30. Reč je o stambenom kompleksu Hajburi u kom je srpski državljanin živeo“.

Nezapamćenoj egzekuciji prisustvovali su i zapanjeni građani ove johanesburške četvrti. Ivanu su, kako navodi portal „Njuz 24“ prišla dvojica maskiranih napadača, koja su prethodno izašla iz automobila BMV. Na njega su otvorili vatru iz južnoafričkih jurišnih pušaka R4 i on je na mestu ostao mrtav.

Ubijen Srbin ispred zgrade u Johanesburgu

Portal „Njuz24“ objavio je i snimak likvidacije.

„Jedan momak iz obezbeđenja nam je rekao da se pucnjava čuje u delu gde se ulazi u stambeni kompleks i da je neko povređen. Potrčali smo da vidimo da li možemo da pomognemo, ali taj čovek je već bio mrtav“, ispričali su očevici.

Tamošnji mediji prenose da je Srbin vozio blindirani „mercedes“, ali da su ubice sačekale da parkira i izađe iz njega. Pokušao je da pobegne, ali su ga zločinci stigli i zapucali direktno u glavu. Komšije su opisale Ivana kao dobrog i ljubaznog komšiju. O njegovim poslovima nisu znali ništa.

Samo sat kasnije, patrole su nedaleko od stambenog kompleksa, u jednom polju, pronašle zapaljeni BMV, koji je odgovarao opisu vozila kojim su se ubice dovezle i odvezle.

„Policija je pokrenula potragu za dvojicom naoružanih napadača“, rekao je kapetan Mavela Masondo iz policije Johanesburga. Istraga o zločinu je u toku.

Prema nezvaničnim informacijama, svedoci su opisali napadače, bez obzira na to što su bili maskirani, kao belca i crnca. Ovaj drugi je bio i za volanom BMV-a.

Zasad se još ne zna kojim se tačno poslovima bavio Ivan, ali su naši državni organi, kako saznaju „Novosti“, zatražili više informacija o ubistvu od vlasti u Pretoriji. Očekuje se da tokom razmene informacija bude potvrđen i identitet žrtve.

Likvidacija ovog Srbina usledila je samo četiri dana pošto je nadomak Beograda, u Malom Mokrom Lugu, sahranjen Jugoslav Smiljkić (51). On je ubijen u mafijaškoj sačekuši 16. marta u Johanesburgu. Vozio je motor, a onda se zaustavio na pločniku i kucao poruku ne skidajući kacigu. U tom trenutku naišla je crna „honda“, iz koje su istrčala dvojica napadača i usmrtila ga.

Smiljkić se navodno, bavio se obezbeđenjem, ali se ne isključuje mogućnost i da su zločinci zamenili metu. U trenutku zločina on je kod sebe imao falsifikovana dokumenta Češke.

Na meti nepoznatih napadača Ivan se našao i 2017. Tada je uspeo da sačuva glavu uprkos tome što je ranjen. Policija je verovala da se on sukobio sa suprotnim klanom i da je reč o trgovini drogom. Kada se oporavio kupio je blindirani automobil, ali to mu u utorak nije pomoglo.

 

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...