Šutanovac reagovao na saopštenje Vojske i Ministarstva odbrane

1.444

BEOGRAD – Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da činjenica da je neko u vrhu Ministarstva odbrane (MO) i Vojske Srbije (VS) odlučio da javnosti pošalje poruku da će vojska poštovati Ustav i zakone Srbije, ide u prilog sumnjama da se već izvesno vreme vojska zloupotrebljava.

„U skladu sa zakonom vojska ima definisane tri misije i nijedna se ne odnosi na podršku bilo kojoj političkoj opciji kako na vlasti tako i u opoziciji“, rekao je Šutanovac agenciji Beta.

Šutanovac je ocenio saopštenja MO i Generalštaba da vojska neće biti sredstvo za obaranje legitimne i legalne vlasti i da neće dozvoliti pokušaje državnog udara, kao potvrdu sumnje da postoje ozbiljni pokušaji penetracije spoljnjeg faktora kako bi se pripadnici vojske motivisali da iskorače iz svojih nadležnosti.

General Malinović: Opasna zamena teza, pokušavaju da uvuku vojsku u ono što nameravaju

On je kazao je današnje saopštenje, iako namenjeno srpskoj javnosti, zapravo poruka spolja onima koji smatraju da se patriotska osećanja pripadnika vojske mogu zloupotrebiti i njima manipulisati u cilju sprečavanja bilo kakvog rešenja pitanja Kosova.

Vojska Srbije saopštila je ranije danas, nakon zajedničke sednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba VS, da neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka, niti će dozvoliti pokušaje državnog udara.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...