Učesnici protesta „1 od 5 miliona“ pokazali veliku humanost

107

Na protestima „Jedan od pet miliona“ u Gornjem Milanovcu, odnosno u dve humanitarne akcije koje su organizovane na protestima u tom gradu, prikupljeno je oko 170.000 dinara za lečenje troje dece, saopštili su danas organizatori protesta, a prenosi N1.

U prvoj akciji za brata i sestru Anu i Aleksu Arsić iz Gornjeg Milanovca prikupljeno je 59.460 dinara, a u drugoj akciji za Stefana Markovića iz istog grada prikupljeno je 112.757 dinara.

Ana i Aleksa imaju cerebralnu paralizu i za njihove operacije u Turskoj potrebno je sakupiti 40.000 evra, dok je za operaciju Stefana, koji boluje od iste bolesti, neophodno 18.000 evra za operaciju u Turskoj i dalje lečenje.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Gornjem Milanovcu najavili su da nastavljaju sa akcijama prikupljanja humanitarne pomoći i na narednim protestima.

Humanitarna akcija za lečenje Ane i Alekse Arsić pokrenuta je početkom februara, a novac za njihovo lečenje prikupljali su Crveni krst Gornjeg Milanovca i fondacija „Budi human“.

Lokalna samouprava Gornjeg Milanovca je odlukom Opštinskog veća ranije uplatila 50.000 dinara za lečenje Ane i Alekse.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...