Švajcarska dobija sumanuto brz internet! A kakve veze Oppo Reno ima s tim? (VIDEO) (FOTO)

Oppo je predstavio svoj novi flagship, a Švajcarska svoju novu mrežu

129

Kineski proizvođač Oppo stvarno ima spektakularan dan! Prvo je u ranim jutarnjim časovima prikazao svoj najnoviji flagship Reno, koji je istog dana u Švajcarskoj predstavljen kao prvi telefon u 5G mreži u toj zemlji.

Ovo jesu dve vesti u jednoj, ali su usko povezane. Odakle početi? Okej, Oppo Reno je ono što bi se moglo očekivati od flagshipa u 2019. godini: Snapdragon 855 procesor i kamera od 48 megapiksela, ali ono što ga izdvaja od ostalih jeste 10x optički zum. Huawei je sa P30 serijom postao prvi sa 10x zumom, ali to je hibridni, dok Oppo tvrdi da je njegov optički. Oba bi trebalo da su losless.

Naravno, informacija o malo čudnom dizajnu selfi kamere potvrdila se kao tačna. To znači da nema prostora za 3D otključavanje licem, ali tu je čitač otiska prsta na displeju. Telefon dolazi u jeftinijoj i skupljoj verziji. Najjeftinija verzija, sa procesorom Snapdragon 710, 6GB RAM-a i 128GB prostora košta oko 450 evra, dok je najskuplji, sa Snapdragonom 855 i 10x zumom, 8GB RAM-a i 256 GB prostora oko 700 evra. Ovo su cene prevedene iz juana, zvanična promocija za Evropu zakazana je za 24. april i tada ćemo znati tačne cene.

E sad i glavna vest! Oppo je stupio u partnerstvo sa švajcarskim telekomom Swisscom po pitanju 5G. Ova mreža je spremna da bude puštena komercijalno u rad, posle SAD i Južne Koreje, a kompanija obećava da će do kraja godine cela zemlja biti pokrivena 5G signaom. Na Tviteru se pojavio i kratak video, koji meri brzinu u gigabitima po sekundi! To je oko tri puta brže od onoga što smo videli pri komercijalnom lansiranju u SAD.

Oppo je prvi 5G sposobni telefon u zemlji, a u maju stiže LG, u julu Samsung, a Huawei će u Švajcarskoj biti dostupan u trećem kvartalu.

Swisscom je podsetio na razne primene brze mreže, od virtualne i ojačane realnosti, preko gejminga i ogromnog unapređenja cloud gejminga. Da ne pominjemo internet of things i pametne domove.

Čim Savezna kancelarija za komunikacije izda dozvolu, Swisscom će aktivirati 5G mrežu, koja je napravljena uz pomoć Ericssona. To je prva 5G mreža u Evropi, a i prva u svetu koja dokazano radi na 3,5 gigaherca, koja se do sada koristila za televizijske reportaže sa terena.

Ova frekvencija je napravljena za brzine do 2Gbit/s, a tokom medijskog događaja, najveća dostignuta bila je 1,86 Gbit/s.

Impresivno!

Dobrodošli u budućnost.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...